Kostuum ideeën voor Halloween

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Unsplash)

De tijd is eindelijk weer aangebroken: Holiday Season! Eindelijk weer wat feestdagen waar we een lange tijd naar smachten na deze zeer aparte 2 jaar waar we met zijn allen in lockdown hebben gezeten. Als eerste op de agenda is natuurlijk Halloween! Een zeer traditioneel Amerikaanse feestdag, waar wij natuurlijk geen probleem mee hebben om over te nemen. Huizen versieren, kinderen die om snoep vragen, enge verhalen, en natuurlijk de Halloween feesten. Het is traditioneel om tijdens Halloween je te verkleden voor de feesten, dus moet je daarvoor een leuk kostuum voor vinden. Maar dan komt weer hetzelfde probleem zoals ieder jaar, wat moet je als verkleden?! Hopelijk geven deze kostuum ideeën jou de inspiratie voor leuke halloween kleding.

Halloween

Om het perfecte kostuum te vinden, moet je natuurlijk Halloween goed snappen. Halloween is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk, waar de Keltische gewoonte om op 31 oktober het afgelopen oogstseizoen te vieren, en de vooravond van allerheiligen te combineren. “Trick or treat” is ook een belangrijk aspect van Halloween. Kinderen gaan dan griezelig verkleed om bewoners te laten schrikken. Kinderen roepen dan “trick or treat!”, en vragen dan om iets lekkers (meestal snoepgoed). Het is dus vergelijkbaar met Sint-Maarten. Dankzij de migranten die van het Verenigd Koninkrijk, naar de Verenigde Staten zijn gegaan, is de feestdag een meer Amerikaanse feestdag geworden. In Nederland is de feestdag de laatste jaren ook populairder geworden.

Zombie kostuum

De klassieker: het zombie kostuum. Een standaard keuze maar toch heeft het veel variatie. Je zou kunnen denken aan een verbrande zombie, of toch slechts een afgehakte hand? Misschien een meer subtielere outfit, zoals een zombie bruid dame? Je kan er ook je eigen twist aan geven en deze variaties combineren. Eindeloze mogelijkheden voor jou, en ze zijn allemaal te vinden in de partywinkel.

Clown kostuum

Clowns worden al als eng gezien over het algemeen, dus kan je het voorstellen wanneer je ook werkelijk probeert om eng te zijn? De moordlustigheid die je kan laten zien doormiddel van een masker of make-up. Je kan het ook baseren op de horror clowns die vaak in het nieuws waren geweest. Of misschien toch een look-a-like van een film zoals IT. Veel mogelijkheden dus met een clown kostuum.

Skelet kostuum

Een andere klassieker is natuurlijk het skelet kostuum. Met het skelet kostuum kan je ook erg creatief mee zijn. Je kan een volledig pak dragen, of slechts een amuserende hoofdaccessoire. Je kan misschien ook LED verlichting gebruiken om jouw kostuum een extraatje te geven. Erg veel mogelijkheden dus met het skelet kostuum.

Niet-enge kostuums

Je kan natuurlijk ook voor niet enge kostuums gaan. Je kan je misschien verkleden als iemand uit onze geschiedenis. Een karakter van tv-shows of films zijn ook altijd een optie. Denk aan: The Simpsons, Star Wars, Harry Potter, Superman, Batman, Spiderman of Game of Thrones.

Zoals gezien zijn er erg veel mogelijkheden om je kostuum zo eng of leuk mogelijk te maken. De variaties en creativiteit die je kan uiten in jouw kostuum zijn eindeloos, dus wees niet bang om je creativiteit los te laten gaan. Veel succes, en een fijne Halloween!

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)