Vrijwilligers jubilerend hospice Middenbeemster in het zonnetje gezet

Algemeen
Een mooie roos voor elke vrijwilliger van het Thuis van Leeghwater.
Een mooie roos voor elke vrijwilliger van het Thuis van Leeghwater. (Foto: Marianne Slot)

BEEMSTER - Het 10-jarig jubileum van Hospice Thuis van Leeghwater in Middenbeemster – 8 oktober 2011 werd het geopend - geeft aanleiding voor mooie momenten. Een grootse viering was lastig door de corona maatregelen, maar al eerder viel bij de Beemsterlingen, een grote steun voor het hospice door de jaren heen, een zakje met herinneringsbloemzaadjes in de bus die, wanneer gezaaid, volgend jaar het jubileum kracht gaan bijzetten. Afgelopen vrijdag, precies 10 jaar na opening, konden toch nog de vele, onmisbare en zo belangrijke vrijwilligers in het zonnetje worden gezet, tijdens een viering in Brasa Beemster. Elkaar weer ontmoeten, bijpraten, ervaringen uitwisselen, de band versterken, het was een topavond!  

Tekst loopt door onder afbeelding


Veel weerzien en bijkletsen (Foto: Marianne Slot)

Na welkomstwoorden van Corrie Jaarsma-Bronger, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Hospice en lid van de feestcommissie, en van voorzitter Kees Sietsema van het stichtingsbestuur, konden de twee coördinatoren van het hospice, Yvonne Beerten en Joke Hillebrand , hun cadeau onthullen. Zij boden het hospice een prachtige olijfboom aan die symbool staat voor kracht, vrede, en een positief toekomstbeeld. Deze krijgt een mooie plek in de fraaie tuin van het hospice. Daarna volgde een heerlijk buffet, fijne muziek, en na het bijpraten en zelfs een beetje dansen, keerden de aanwezigen met een prachtige roos weer huiswaarts. 

Tekst loopt door onder afbeelding

Bestuursvoorzitter Kees Sietsema spreekt de vrijwilligers toe (Foto: Marianne Slot)

Volgende week in het Purmerends Nieuwsblad een uitgebreid interview met de coördinatoren en de bestuursvoorzitter over tien jaar hospice Thuis van Leeghwater. 


Organisatoren Marjanne Leenstra (secretaris Vrienden van..) en Corrie Jaarsma-Bronger (voorzitter Vrienden van..) bij het goed gevulde buffet.(Foto: Marianne Slot)

Coördinatoren Yvonne  Beerten en Joke Hillebrand schonken het  Hospice een olijfboompje (Foto: Marianne Slot)