Sport en spel tijdens PurVak in herfstvakantie

Algemeen
Afbeelding
((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Kinderen en Jongeren hoeven zich in de herfstvakantie niet te vervelen. Tijdens de PurVak organiseert Spurd weer verschillende gratis sport- en spelactiviteiten. Voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar in Purmerend en Beemster is er genoeg te beleven. Purmerend heeft daarnaast voor peuters van twee tot en met zes jaar én voor jongeren vanaf dertien jaar speciale activiteiten.

Nieuwe activiteiten in deze editie zijn de hindernis of stormbaan, ‘sneeuwbal’-gevechten, een stapelspel. Daarnaast kunnen kinderen meedoen aan clinics in rolstoelbasketbal en rolstoelhandbal. Alle informatie is te vinden op de websites van Spurd en op posters. Aanmelden voor de PurVak van Spurd en coronacheck zijn niet nodig.

Maandag 18 oktober is de eerste dag van de PurVak, de laatste dag is vrijdag 22 oktober 2021. De meeste sportieve activiteiten zijn er voor de leeftijdsgroep vier tot en met twaalf jaar. De activiteiten voor deze leeftijdsgroep zijn in Purmerend en Beemster van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur te bezoeken. De sport- en spelactiviteiten vinden plaats in de sportzalen De Vaart in de Purmer-Zuid, De Kraal in Weidevenne, Karekiet in Overwhere, Zuivelpad in Purmer-Noord, De Blauwe Morgenster in Middenbeemster en De Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster.

PeuterPurVak

Peuters (en hun ouders) kunnen van maandag tot en met vrijdag tijdens de herfstvakantie terecht in sportzaal Zwanebloem in de Gors van 09.00 uur tot 12.00 uur en in sportzaal De Kraal in Weidevenne van 10.00 uur tot 12.30 uur. In de Kraal ook in de middag van 13.30 tot 16.00 uur.

Speciaal onderwijs

Ook organiseert Spurd activiteiten voor kinderen in het speciaal onderwijs twee activiteiten: Maandag 18 oktober van 14.45 uur tot 15.45 uur atletiek op het sportcomplex van NEA Volharding (bedrijventerrein De Koog). Dinsdag 19 oktober kunnen kinderen uit het speciaal onderwijs van 14.30 uur tot 16.00 uur deelnemen aan streetdance in de gymzaal aan de Sportlaan in Overwhere.

Voor jongeren

Sporthal De Vaart is maandag tot en met donderdag elke avond gratis toegankelijk voor jongeren vanaf dertien jaar. Vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur kunnen zij sportief ontspannen, onder meer met voetbal.

Meer informatie

De PurVak tijdens de herfstvakantie is een samenwerking van Spurd, Cultuurhuis Wherelant en Clup Welzijn. Het programma met tijden en locaties is te vinden op via www.PurVak.nl.
Spurd adviseert bezoekers om voorafgaand aan het bezoek Facebook en de website van Spurd in de gaten te houden voor eventuele wijzigingen of aanvullingen.