Dijklander Ziekenhuis deelt groente en fruit uit van lokale telers

Algemeen
Een gastvrouw van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend deelt groente en fruit uit aan patiënten en medewerkers
Een gastvrouw van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend deelt groente en fruit uit aan patiënten en medewerkers (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Vandaag, op Nationale Groente- en Fruitdag, deelt het Dijklander Ziekenhuis op de vier locaties kleurrijke groente en fruit uit aan patiënten, bezoekers en medewerkers. Dit doet het ziekenhuis in samenwerking met lokale telers. Verrassende groenten en fruit van ‘om de hoek’ en zogenaamde buitenbeentjes: peren zonder steeltje of te kleine appels van teler Jacob-Gerrit van der Aarde uit Venhuizen. Niets mis mee en juist boordevol smaak en vitaminen. Ook de kiwibessen van teler Laurens Vlaar uit Benningbroek vielen erg in de smaak.

Voor patiënten en bezoekers staat in de centrale hal van de ziekenhuizen een marktkraam waar gezonde, kleurrijke snacks worden uitgedeeld door vrijwilligers. Collega’s krijgen iets lekkers aangereikt in het personeelsrestaurant. Zo snackt iedereen met groente en fruit de middagdip eruit met de ‘Ga voor kleur Break’! Dat is niet alleen gezond en duurzaam, maar vooral heel erg lekker.

Dijklander Voedingsvisie

Het Dijklander Ziekenhuis biedt goede voeding aan patiënten, bezoekers én medewerkers. Het is aangesloten bij de Voorhoede Ziekenhuizen van Goede Zorg Proef Je en zet in op een compleet gezond voedingsaanbod. Gezond eten helpt bij het voorkomen van ziekte, maar draagt ook bij aan het herstel. Door samen te werken met experts op het gebied van gezondheid en voeding is het Dijklander voedingsaanbod ongekend goed en smaakvol.

Kleurrijke groente en fruit van lokale telers in de centrale hal van het Dijklander Ziekenhuis Purmerend