Baudet na bezoek aan Purmerend: “Aids komt niet voor bij blanke hetero’s”

Politiek
Na zijn bezoek aan Purmerend trok de karavaan van Baudet naar Heerhugowaard.
Na zijn bezoek aan Purmerend trok de karavaan van Baudet naar Heerhugowaard. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - Voor Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet lijkt geen zee te hoog om mensen en groepen te shockeren en de grond in te trappen. Na zijn bezoek aan Purmerend van afgelopen zaterdag vertelde hij in Heerhugowaard doodleuk dat aids niet voorkomt bij blanke hetero’s. De uitspraak kan op één grote hoop geveegd met zijn eerdere ontkenning van de Holocaust. Het was voor Humberto Tan in zijn talkshow van zondagavond reden om een statement te maken. De broer van Tan is overleden aan aids. 

Baudet was in Heerhugowaard vanwege de fusie van die gemeente met Langedijk, een samenvoeging waarvoor net als Purmerend en Beemster op 24 november tijdens gemeenteraadsverkiezingen wordt gestemd. 

Daarvoor waren in het Leeghwaterpark in Purmerend enkele tientallen mensen waren naar het park gekomen om de lezingen van Baudet en zijn volgelingen, waaronder lijsttrekker Daniël Pardoen, aan te horen. Een van de plannen van Forum in Purmerend is om de fusie tussen Beemster en Purmerend terug te draaien. Zou Forum in Purmerend geen betere prioriteiten kunnen stellen?