Opnieuw drugswoning gesloten, nu in binnenstad

Algemeen
Weer raak, nu in de Westerstraat.
Weer raak, nu in de Westerstraat. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Burgemeester Don Bijl heeft op dinsdag 26 oktober een woning aan de Westerstraat voor een bepaalde tijd gesloten. De woning in het centrum wordt voor drie maanden gesloten.

De politie heeft naar aanleiding van een onderzoek naar de huurder een handelshoeveelheid drugs in de woning aangetroffen. Er zijn zowel soft- als harddrugs aangetroffen (onder andere hennep, MDMA en cocaïne) en een doorgeladen vuurwapen. De hoeveelheid aangetroffen middelen in de woning is zo groot dat mag worden aangenomen dat de drugs bedoeld waren om te verhandelen. Deze vondst zorgt voor een ernstige verstoring van de openbare orde en voor ernstige onrust bij omwonenden, waardoor het veiligheidsgevoel in ernstige mate is verstoord. Vanwege deze omstandigheden wordt de woning voor drie maanden gesloten.

De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat de woning bekendstaat als drugspand en om de openbare orde te herstellen. Burgemeester Don Bijl: “Ondermijnende drugscriminaliteit, zoals drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormt een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen, blijven melden.”

De burgemeester roept inwoners van Purmerend op om aan te geven wanneer iets niet pluis is. “Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via fraudemeldpunt@purmerend.nl.”