‘Bokkie proeven’ tijdens jaarlijkse Bokkenwandeltocht

Algemeen
Proeflokaal Bakker op de Koemarkt is een van de deelnemende horecazaken.
Proeflokaal Bakker op de Koemarkt is een van de deelnemende horecazaken. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND -  Een gezellige ronde langs acht horecabedrijven in Purmerend, waar u terecht kunt voor acht verschillende Bokbieren: Op zondag 31 oktober wordt weer de jaarlijks terugkerende Bokkenwandeltocht georganiseerd.

De deelnemende horecabedrijven zijn: Stadscafé-Restaurant Spijkerman, Snooker & Pool, Brasserie Zomaar, Café de Stapper, Grandcafé de Purmaryn, Biercafé De Bonte Koe, Proeflokaal Bakker en Café Aad de Wolf. Bij ieder horecabedrijf krijgt u een ander Bokbiertje gepresenteerd en daarnaast wordt er een bijpassend hapje aangeboden.

In 2009 staken acht horecaondernemers de koppen bijeen om het bokbier in het licht te zetten middels een leuke activiteit voor de bezoekers van de horeca op die middag. U hoeft natuurlijk niet mee te wandelen maar kunt bij een van de deelnemende bedrijven binnenstappen en een lekker bokkie proeven. U bepaalt geheel zelf hoeveel bedrijven u bezoekt. Ieder jaar wordt het enthousiasme onder de mensen groter omdat er steeds weer andere bieren geschonken worden. Bokbier heeft een behoorlijke vlucht genomen. Steeds meer, vooral kleine brouwerijen, brouwen dit mooie herfstbier met de diep robijnrode kleur, of de donkerbruine zwaardere varianten met geroosterde mout en tonen van bijvoorbeeld koffie, noten en chocolade…

Door middel van een stempelkaart kunt u bij de deelnemende horecagelegenheid bij het vertegenwoordigde bokbiertje een stempel halen, en bij 5 stempels op de spaarkaart kan deze worden ingeleverd en maakt u kans op een prijs…

Voor een Bokkentochtbiertje betaalt u die middag € 3,90. Dus reserveer alvast in uw agenda, zondag 31 oktober vanaf 14.00-18.00 uur. Coronaregels: Bij de eerste gelegenheid wordt u gecontroleerd middels de Coronacheck-app en ontvangt u een polsbandje waarmee u toegang verkrijgt bij de volgende horecagelegenheid.