Taxatie in Purmerend- snel een deskundig rapport

Algemeen
Afbeelding

Wanneer je je woning of bedrijfspand al een tijd in bezit hebt, kan het lastig zijn om de waarde van het pand te bepalen. Een taxatierapport kan daarbij helpen. Bij de aanvraag van een hypotheek is een taxatierapport in de meeste gevallen zelfs een belangrijke voorwaarde. Wat de reden ook is; je wilt natuurlijk het liefst dat rapport zo snel mogelijk ontvangen. Een taxatie in de regio Purmerend valt gelukkig simpel te regelen. Wanneer een taxatierapport? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een taxatierapport nodig hebt. Bij verkoop van een woning wordt het vaak gevraagd, en als je een hypotheek wilt aanvragen meestal ook. Er zijn echter nog andere situaties waarin er om zo’n rapport gevraagd kan worden. Wil je bijvoorbeeld een woonhuisverzekering aanvragen? Dan zal er vaak naar het rapport gevraagd worden, om zo de verzekerde waarde vast te kunnen stellen. Het kan ook zijn dat je bezwaar wilt maken tegen de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde van je woning of bedrijfspand. Ook dan is een taxatierapport nodig. Daarnaast is het de moeite waard om af en toe een nieuwe taxatie uit te laten voeren, zodat je altijd over een redelijk recent rapport beschikt.

Dit kan bijvoorbeeld heel nuttig zijn wanneer er sprake is van een scheiding, of wanneer er na overlijden erfbelasting moet worden vastgesteld. Zo zijn de afgelopen periode de prijzen van vastgoed flink gestegen, waardoor taxatierapporten snel verouderd zijn. Een nieuwe taxatie kan dan veel duidelijkheid verschaffen.

Snel en vakkundig

Als je in Purmerend een taxatierapport wilt ontvangen, is het aan te raden om een betrouwbaar, vakkundig en snel taxatiebedrijf in te schakelen. Een taxatie in Purmerend kan al binnen vijf werkdagen worden uitgevoerd, wanneer er vooraf al veel zaken online geregeld en aangeleverd kunnen worden. Natuurlijk gaat die snelheid niet ten koste van de deskundigheid.

Door de NVM beëdigde taxateurs werken alleen met gevalideerde taxatierapporten, voor zowel woningen als bedrijfspanden. Daarnaast worden de taxatierapporten voor woningen gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), waardoor je zeker weet dat je betrouwbare informatie ontvangt. Zo simpel kan het zijn!

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)