Mooie resultaten voor Inner Wheel

Algemeen
V.l.n.r.: Sandy Blaauwboer, Marije Reijs, Susanne Metelerkamp Cappenberg (allen lid van Inner Wheel Purmerend) en Angela Maas.
V.l.n.r.: Sandy Blaauwboer, Marije Reijs, Susanne Metelerkamp Cappenberg (allen lid van Inner Wheel Purmerend) en Angela Maas. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Inner Wheel Purmerend is nu al bijna een jaar de motor achter het drie jaar durende Nationaal Service Project van Inner Wheel Nederland ten bate van Hart voor Vrouwen. Deze stichting werd opgericht in 2014 door Angela Maas, hoogleraar cardiologie voor vrouwen aan het Radboud UMC Nijmegen. Zij zal samen met haar collega-cardioloog en lifestyle-coach Tamara Aipassa meer over dit onderwerp vertellen tijdens het webinar ‘Wat doet stress met je (vrouwen)hart?’ op dinsdag 14 december a.s. om 19.30 uur. Inner Wheel nodigt alle vrouw hiervoor uit, om de kennis in het algemeen te vergroten en tegelijkertijd te sparen voor dit mooie doel.

De stichting zet zich in voor multidisciplinair onderzoek, gericht op hart- en vaatziekten specifiek bij vrouwen. Dit is nodig omdat hart- en vaatziekten wereldwijd doodsoorzaak nummer één is bij vrouwen, bóven borstkanker en verkeersongevallen.  Doel van de stichting is het samenbrengen van verschillende medische vakgebieden, wat cruciaal is om onderlinge verbanden zichtbaar te laten worden. 

Het oorspronkelijke doel van Inner Wheel is om tijdens dit project € 100.000,- op te halen, maar na bijna elf maanden staat de teller al op ruim € 70.000,-. Een eerste deel hiervan is recentelijk overhandigd aan de stichting en zal direct gebruikt worden voor onderzoek naar het volledige spectrum van vasculaire dysfunctie bij vrouwen. 

Al dit geld is dus bedoeld voor dat multidisciplinair onderzoek naar het vrouwenhart, waar helaas nog te weinig kennis over is omdat alle onderzoeken gebaseerd zijn op het mannenhart. Wat niet representatief is voor het vrouwenhart. Daarbij komt dat relatief gezien er erg weinig vrouwen op de hoogte zijn wat nou eigenlijk beginnende hartklachten zijn, met als gevolg dat vrouwen vaak (te) laat aan de bel trekken.

Inschrijven webinar

Inschrijven voor het webinar kan via de website van de stichting Hart voor Vrouwen met de link https://www.hartvoorvrouwen.nl/webinar-wat-doet-stress-met-je-hart/. Deelname aan de webinar kost € 10,-. Het bedrag komt ten goede aan de stichting en nog meer onderzoek. Een extra donatie is uiteraard ook van harte welkom.

Lokale steun

Lokale bronnen en doelen zijn speerpunten van Inner Wheel. En zo is de samenwerking met kaasmaker Henri Willig uit Katwoude tot stand gekomen. Henri Willig heeft zich voor de duur van het project gecommitteerd en doneert 10% van elke kaasaankoop aan Hart voor Vrouwen. Bij gebruik van de actiecode hartvoorvrouwen krijgt men 10% korting op de bestelling én gaat er ook 10% van de aankoop naar Hart voor Vrouwen.

Meer informatie staat op www.henriwillig.com en www.innerwheel.nl.


(Foto: aangeleverd)