Fight Cancer Purmerend zoekt met spoed projectleider

Algemeen
Swim to Fight Cancer werd in 2020 een groot succes. Hier plonzen v.l.n.r. Manja van der Weit, Spurd-directeur JanCor de Boer en burgemeester Don Bijl in het water van het Noordhollands Kanaal.
Swim to Fight Cancer werd in 2020 een groot succes. Hier plonzen v.l.n.r. Manja van der Weit, Spurd-directeur JanCor de Boer en burgemeester Don Bijl in het water van het Noordhollands Kanaal. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Doordat vanwege nieuwe werkzaamheden onlangs de projectleider is gestopt, zoekt het bestuur van Fight Cancer Purmerend met spoed een enthousiaste, ervaren projectleider of eventmanager om het evenement in september te organiseren. Hij of zij moet wel vooraf weten dat gezien het goede doel geen marktconform salaris kan worden geboden. Daarentegen is een bescheiden (onkosten)vergoeding bespreekbaar.

De vrijwilligers van Fight Cancer Purmerend zijn druk bezig met de voorbereidingen van evenementen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Het Walk to Fight Cancer in 2020 was een groot succes, in 2021 is er vanwege het coronavirus geen evenement geweest. Het plan is om - afhankelijk van de situatie met het coronavirus - in Purmerend na de zomervakantie een groots eendaags Festival2Fight Cancer te houden. 

Doortastend

Bestuurslid Fight Cancer Purmerend van het eerste uur Manja van der Weit: “Met best wat onzekerheden moeten we zo spoedig mogelijk aan de slag met het organiseren van het Festival2Fight Cancer 2022. We zijn daarom naarstig op zoek naar iemand die ons als ervaren projectleider wil helpen met het organiseren van dit sportieve evenement in Purmerend. Een enthousiaste en doortastende persoon met sterke betrokkenheid bij ons goede doel. Het is een geweldig leuke en uitdagende klus om te helpen met een groep gemotiveerde vrijwilligers het evenement tot een succes te maken. We willen als bestuur van dit Purmerendse goede doel zo min mogelijk organisatiekosten. Dus we hopen dat voldoening voor de projectleider de beste beloning is.”

KWF Kankerbestrijding

Festival2Fight Cancer is jaarlijks een recreatief (zwem)evenement in Purmerend waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight Cancer. Deze stichting werft fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Voor 2022 is gekozen voor een Festival2Fight Cancer op diverse locaties in Purmerend met sportieve, recreatieve activiteiten. Als basis is het draaiboek van de editie 2021 beschikbaar.

Bestuurslid Marika Pruis: “We zoeken een energieke man of vrouw die gedreven mensen wil helpen met het realiseren van een evenement en die iets wil neerzetten in Purmerend wat er écht toe doet! Er is snel iemand nodig, want als in coronatijd een evenement kan doorgaan dan moeten de vrijwilligers onder bezielende leiding van een ervaren eventmanager flink aan de slag.”

Functieomschrijving

Het bestuur van Fight Cancer Purmerend geeft belangstellenden tot 31 januari de gelegenheid te laten weten dat ze beschikbaar zijn. Dat kan via een e-mail waarin je in het kort vertelt wat je drive is om als projectleider mee te doen voor dit goede doel. Je e-mail stuur je naar Manja van der Weit: mhvanderweit@hotmail.com of bel haar voor nadere informatie via 06  44 89 88 01. Een functieomschrijving staat op Facebook Fight Cancer Purmerend.

Afbeelding