Purmerends Museum opent vandaag even de deuren

Algemeen
Het Purmerends Museum opent vandaag tussen 11.00 en 15.00 uur de deuren .
Het Purmerends Museum opent vandaag tussen 11.00 en 15.00 uur de deuren . (Foto: archieffoto)

PURMEREND - Vandaag wordt in het hele land actie gevoerd in culturele instellingen om aandacht te vragen voor het belang van kunst en cultuur en om te pleiten voor het heropenen van musea, theaters en andere culturele plekken. Het Purmerends Museum doet daar ook aan mee. En wel door vandaag tussen 11.00 en 15.00 uur bezoekers van de Museumwinkel via de ingang van het museum aan de Kaasmarkt welkom te heten. 

En zij kunnen, op weg naar de winkel, net zo goed even langs de prachtige aardewerkzaal of tentoonstellingen lopen. Toegang is uiteraard gratis.

“Wij zijn de enige culturele instelling in Purmerend die vandaag wat licht burgerlijk ongehoorzaam is”, zegt museumdirecteur Moncef Beekhof voorzichtig. “Maar de actie is bedoeld om duidelijk te maken aan de landelijke overheid dat kunst en cultuur niet achterin de rij thuishoren. Wanneer je mag winkelen en sporten mag ook het laatste deel, de ziel, niet worden vergeten. Theater, muziek, film, kunst: dit is voor veel mensen net zo belangrijk. En ook daar kan het veilig. In musea blijft men makkelijk op afstand en er is nog geen enkel coronagerelateerd geval gemeld van het bezoek.”

Dus de deur gaat vandaag even open. “We kunnen niet wachten tot mensen onze mooie tentoonstellingen weer kunnen zien. Een museum zonder publiek is een raar iets”, besluit Moncef.