Wapens en munitie aangetroffen bij veiligheidscontrole Newtonstraat

Algemeen
Afbeelding
((Foto: aangeleverd))

PURMEREND - Op dinsdag 18 januari was er een integrale veiligheidscontrole bij een deel van de Newtonstraat in Purmerend. Hierbij zijn achttien panden gecontroleerd. Op één adres werden diverse wapens aangetroffen, waaronder vuurwapens en munitie. 

Waar nodig zijn eigenaren/gebruikers geattendeerd op milieu- of bouwovertredingen en is gevraagd dit op te lossen. Zo is er in een pand een te grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen aangetroffen. De controle is een samenwerking van gemeente Purmerend met verschillende partners, zoals de omgevingsdienst IJmond, politie, douane, Liander en veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.

In één pand werden wapens en munitie aangetroffen, waaronder vuurwapens. De wapens en munitie zijn door de politie in beslag genomen en worden onderzocht. De politie heeft hiervoor een verdachte aangehouden en doet verder onderzoek. De gemeente bekijkt welke bestuurlijke maatregelen genomen worden.

Er zijn een paar milieu- en bouwovertredingen geconstateerd waarop actie ondernomen wordt. Eigenaren/gebruikers krijgen hiervoor een waarschuwing en er vindt indien nodig een hercontrole plaats. In één pand is een te grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen aangetroffen die wordt afgevoerd. 

Tijdens de integrale veiligheidscontroles wordt er gecontroleerd op het naleven van wet- en regelgeving. De controle richtte zich op de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsvoering. Zo is gekeken of de bedrijfsactiviteiten in overeenstemming zijn met het bestemmingsplan en of de bouw- en milieuwetgeving wordt nageleefd. De panden zijn ook onderzocht op activiteiten zoals illegale bewoning, autocriminaliteit, milieudelicten of drugsdelicten. 

Melden

Heeft u vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of andere illegale activiteiten? Dan kunt u daarvan een melding maken bij de politie (0900-8844). Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000.

Anoniem melden kan ook via het online formulier op www.meldmisdaadanoniem.nl. Ook bij de gemeente kunt u vermoedens melden of signalen van fraude, illegale bewoning of zaken waarvan u denkt: hier klopt iets niet. Mail daarvoor naar fraudemeldpunt@purmerend.nl.