Succesvol trainingskamp FC Purmerend aan Spaanse Costa

Algemeen
De voltallige groep op de luchthaven.
De voltallige groep op de luchthaven. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Vorige week reisden de selectie en staf van FC Purmerend af naar Torremolinos, in het zuiden van Spanje. Het weekend was volgens de deelnemers op en top geregeld door trainingskampen.nl.

Het eerste zondagteam deed mee aan een toernooi om de Costa del Sol cup. De eerste wedstrijd van 2 keer 25 minuten was tegen derdeklasser Vierpolder. De mannen van trainer Bart Hoogland waren duidelijk een maatje te groot. Het werd uiteindelijk 5-0. Doelpuntenmakers waren Jurre Oudewortel, Joey Smit,  beiden troffen twee keer doel, en Youri Nederlof. 

Beker

De tweede wedstrijd tegen SHO 023 verliep voor de zondag 1 ook goed. Deze werd, onder aansporing van het publiek, met 3-2 gewonnen. Nu was het Nederlof en die twee keer scoorde. Barry Huijbregts nam de andere treffer voor zijn rekening. Zodoende behaalde FC Purmerend de eerste prijs en mocht de beker omhoog worden gehouden.

Live uitzending

Zondag 2 speelde maandag tegen Malaga academy 019. Deze wedstrijd werd live uitgezonden en van professioneel commentaar voorzien. In een mooi stadion en onder een heerlijk zonnetje werd de wedstrijd nipt met 2-1 verloren. Het Purmerendse doelpunt werd gemaakt door Kees Ayi.

Leuke activiteiten

Naast de wedstrijden waren er door de staf leuke activiteiten georganiseerd en hebben de mannen genoten van een weekend vol voetbal, zon, eten, drinken en vriendschap. Sonny Smit, aanvoerder van zondag 1: 

“Dit was een reis om nooit te vergeten en hierbij zie je hoe hecht de selectie en staf samen zijn, dit trainingskamp gaat zeker de boeken in.”


Trainers, staf en begeleiding op het Spaanse strand. (Foto; aangeleverd)


Aan de Costa del Sol werden vriendschappen gesloten.(Foto: aangeleverd)