Mick Smits voorzitter Fight cancer Purmerend-Beemster

Algemeen
Mick Smits is de nieuwe en ambitieuze voorzitter van de lokale afdeling van Fight cacer.
Mick Smits is de nieuwe en ambitieuze voorzitter van de lokale afdeling van Fight cacer. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De in De Rijp woonachtige Mick Smits (23) is de nieuwe voorzitter van Fight cancer Purmerend-Beemster. Met zijn benoeming is het bestuur van de stichting compleet. Fight cancer organiseert vooral sportieve evenementen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. 

Smits is televisiepresentator bij onder meer RTV Purmerend, acteur en host van evenementen. De veelzijdige Smits heeft een sterke band met Purmerend em trekt landelijk steeds meer de aandacht. Hij is razend enthousiast over dit lokale goede doel en is graag het gezicht van het lokale team van Fight cancer. 

De Walk to Fight Cancer in Purmerend in 2020 was een enorm succes en dit jaar zijn in eerste instantie alle ogen van het lokale team gericht op de maand van de LoveLife Diners vanaf Wereldkankerdag, vrijdag 4 februari.

Oma ernstig ziek

Eerder deze maand maakte Mick Smits kennis met het kernteam vrijwilligers in Purmerend-Beemster en een vertegenwoordiging van de landelijke Stichting Fight cancer. Smits: “Toen ik werd gevraagd om voorzitter van Fight cancer Purmerend te worden heb ik direct gezegd dat ik dat graag wil doen. Ik heb helaas ook te maken met kanker in mijn familie, op dit moment is mijn oma ernstig ziek. Ook daarom maak ik regelmatig geld over naar het KWF en ben jarenlang voor onder anderen KWF collectant geweest. Ik ga mij niet honderd procent, maar duizend procent inzetten voor dit goede doel! Het goede doel is helaas nodig, één op de drie mensen in Nederland heeft te maken met kanker.”

Onderzoek blijft nodig

Het doel en de ontwikkeling van de onderzoeken is dat kanker niet altijd meer dodelijk is, maar daarvoor blijft onderzoek nodig. Iedereen kan kanker krijgen. Smits heeft de leden van het kernteam via een online bijeenkomst ontmoet en is bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in Purmerend-Beemster. Zo is de actie LoveLife Diner toegelicht: in februari thuis koken voor familie, vrienden of kennissen. Zij geven geen bos bloemen of fles wijn maar maken als bedankje een bedrag over aan Fight cancer. 

Veel zin in

Ook zijn de eerste voorbereidingen voor het Festival2FightCancer na de zomervakantie besproken. De kersverse voorzitter: “Ik heb er veel zin in om met de betrokken en enthousiaste vrijwilligers bij mensen onmacht om te zetten in kracht en daarmee onderzoek naar kanker te bevorderen. Dat is nog zo hard nodig en wij kunnen samen met Purmerenders en Beemsterlingen dat onderzoek mogelijk maken en bevorderen.”