Sandow verliestongeslagen status

Nieuws

PURMEREND - ZVVO Sandow heeft zijn eerste nederlaag opgelopen. De koploper verloor in sporthal Ookmeer in Amsterdam met 8-7 van SV Parkstad, de nummer 3 op de ranglijst. De voorsprong op zowel Parkstad als Volendam 4 bedraagt is nu dus nog drie punten. Volendam won eerder van FCZSW/COVEBO en behoudt de 2e plek op de ranglijst.
Sandow speelde als gebruikelijk zeer aanvallend, maar Parkstad counterde steeds succesvol. Bijna elke tegenaanval was raak, constateerde coach Mario Schep na afloop. Dennis Jansen opende de score, en na twee Parkstad-goals maakte Dyllandro Panka er na een fraai uitgespeelde aanval 2-2 van. Nog vóór de wissel werd het 3-2 uit een ingestudeerde corner en erna liepen de Amsterdammers uit naar 6-2. Dennis Pals maakte er met een afstandsschot 6-3 van, waarna we weer een tegengoal kregen. Jansen en Panka brachten de stand op 7-5.
Na 8-5 wisselde Sandow keeper Erik de Koekkoek voor aanvoerder Dennis Pals als meevoetballende keeper en scoorden Donny Gerver en nogmaals Panka, maar de koploper kwam niet meer langszij. Eindstand 8-7.