Bewegingsmelders voor verlichtingparkeergarage sporthal De Beuk

Nieuws

PURMEREND - Het licht gaat komende uit in de parkeergarage van sporthal De Beuk aan de Van IJsendijkstraat. Buren van het sportcentrum ervaren lichthinder van de verlichting van de parkeergarage onder de sporthal. De gemeente past de verlichting aan. Dit gebeurt nog voor het nieuwe jaar.

De gemeente gaat de verlichting aanpassen, zodat er geen lichtoverlast ontstaat voor de buren. Wat gaan we doen? Er blijven acht lampen branden als noodverlichting. Er worden bewegingsmelders geplaatst. Wanneer deze melders beweging detecteren gaan alle lampen aan. Deze blijven circa 10 minuten branden en gaan daarna weer uit.

Tijden

De tijden van het verlichten van de garage worden als volgt ingesteld. Alle lampen branden van 08.00 uur tot 24.00 uur. Buiten deze tijden zijn de acht basislampen aan en doen de bewegingsmelders hun werk. Rond maart 2019 wordt de verlichting aangesloten op het gebouwbeheersysteem, waardoor de tijden mogelijk anders kunnen zijn.

Werkzaamheden

De bewegingsmelders worden in de week van 17 tot 21 december geplaatst. De parkeergarage blijft open tijdens de werkzaamheden. Delen van de garage worden afgesloten, zodat er veilig kan worden gewerkt.