Mobiele ontmoetingsplek voor jong en oud - De Buzz nieuw samenwerkingsverband van verschillende instanties

Nieuws
De officiële onthulling van de Buzz was een karweitje voor de verschillende participerende organisaties. Onder wie wethouder Paul van Meekeren en Erika Hes namens de Rabobank. (Foto: Han Giskes)
De officiële onthulling van de Buzz was een karweitje voor de verschillende participerende organisaties. Onder wie wethouder Paul van Meekeren en Erika Hes namens de Rabobank. (Foto: Han Giskes) rodi.nl

PURMEREND - Daar stond ie dan, pontificaal op de kop van de Koemarkt. We hebben het over de Buzz, de felgele mobiele ontmoetingsplek voor jong en oud en ontstaan vanuit een samenwerking tussen de gemeente, Rabobank, Spurd, Clup Welzijn, Breider, Politie Waterland en Wonen Plus (RSWP).
De Buzz, die vanuit Maassluis is aangekocht, zal nadat enkele aanpassingen (zoals een lift) zijn gedaan, regelmatig in de wijken te zien zijn. De in het project meeparticiperende organisaties worden via de Buzz in staat gesteld hun aanbod te presenteren.

Verbinding

Alles met het doel om de verbinding in de samenleving te intensiveren of tot stand te brengen. En de Buzz is zeker ook bedoeld als plek om de verveelde jeugd een plek te geven om te chillen.
Om enkele voorbeelden te geven: sportbedrijf Spurd zal straks met enig gemak op pad kunnen gaan en in de verschillende wijken sport en spel kunnen organiseren. Voor Clup Welzijn geldt hetzelfde. De Rabobank, die een groot bedrag heeft geïnvesteerd in de mobiele ontmoetingsplek, zal de Buzz straks inzetten indien de bank ergens een manifestatie organiseert. "Deze bus kan uitstekend dienen als mobiel kantoor", meent Erika Hes van de Rabobank.
Cohesie

Wethouder Paul van Meekeren, die de opening voor zijn rekening nam, stelde: "Ik ben er trots op om deze bus formeel te laten starten. Het hebben van dit project betekent extra meerwaarde, een stukje cohesie", aldus de wethouder. Enkele minuten later was Van Meekeren een van de hoofdrolspelers in een vermakelijke Haka, de ceremoniële begroeting van Nieuw-Zeelandse rugbyspelers. Zijn collega Harry Rotgans dacht er het zijne van, zag de bui hangen en deed een fikse stap terug.
Vaste plaats

De Buzz wordt voorlopig bestuurd door Henk Noordhuis en Rob Gigengack, echter het valt te verwachten dat nieuwe chauffeurs zich zullen aandienen. Als de mobiele ontmoetingsplek niet en route is krijgt hij een vaste en veilige parkeerplaats bij Bert Ooms.
Vanaf nu is het 'Let's meet in de Buzz' toegevoegd aan de vaste waarden in Purmerend.