Recreatiebad vanafmaandag beschikbaar

Nieuws

PURMEREND - Het recreatiebad van het Leeghwaterbad is vanaf maandag 24 december weer helemaal klaar. De komende dagen zijn nog nodig voor het op temperatuur brengen van het water en de zwemzaal. Met het opleveren van dit bad is de verduurzaming van het bad afgerond. De komende weken gaan de aannemers de resterende materialen opruimen en de keet verwijderen. De gemeente en Spurd zijn blij dat alle baden van het zwembad vanaf de kerstvakantie weer toegankelijk zijn.
Manager van het Leeghwaterbad Freek Eshuis is een gelukkig man: "Alle collega’s hebben keihard gewerkt om het zwembad tijdens de werkzaamheden steeds zoveel mogelijk voor onze klanten open te houden. Dat is gelukt en dat hebben we gemerkt door de vele positieve opmerkingen. Omdat de glijbaan nog niet beschikbaar is betaalt iedereen voorlopig het daltarief."

Blijven zwemmen

Directeur van Spurd Jancor de Boer: "In nauwe samenwerking met de gemeente en hoofdaannemer Vaessen hebben we het Leeghwaterbad niet als geheel hoeven sluiten, maar steeds een van de vier baden. De gebruikers konden tijdens de werkzaamheden blijven zwemmen en de inkomsten zijn wel minder geweest, maar door niet maanden geheel te sluiten is het financiële nadeel voor de gemeente meegevallen."
Het Leeghwaterbad is Eerste- en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Oudejaarsdag sluit het Leeghwaterbad om 16.00 uur.
Op maandag 31 december en van woensdag 2 tot en met vrijdag 4 januari is er KerstPurVak in het Leeghwaterbad. Woensdagochtend 2 januar iis er Ukkies NieuwjaarsDuik met als thema Winterwonderland. Het programma staat op de websites van Spurd en Leeghwaterbad.