Duikvereniging Aqua-Fun hanteertal 20 jaar relatief lage contributie

Nieuws
Wie interesse heeft kan elke vrijdagavond een kijkje nemen in het clubhuis aan Impuls 33 in de Baanstee. (Foto: aangeleverd)
Wie interesse heeft kan elke vrijdagavond een kijkje nemen in het clubhuis aan Impuls 33 in de Baanstee. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

PURMEREND - In januari 1999 werd de Duikvereniging Aqua-Fun opgericht. Het hoofddoel was om de duiksport zo bereikbaar mogelijk te maken.Op vrijdag 4 januari houdt de club de nieuwjaarsreceptie. Deze zal voor een deel in het teken staan van het 20-jarig jubileum. Ook oud-leden worden van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.
Destijds werd door de initiatiefnemers geld gelapt en begonnen ze op een gehuurde etage in een pand aan de Van IJsendijkstraat. Al snel groeide het aantal leden, zodat het nodig bleek om een grote container aan te schaffen voor de opslag en onderhoud van de duikmaterialen.
In februari 2004 verhuisde de club naar het pand Impuls 33 op de Baanstee. Daar is Aqua-Fun nog steeds gevestigd. De club heeft kans gezien om de toch al lage contributie nauwelijks te verhogen. Geïnteresseerden in de duiksport kunnen op afspraak nog steeds een gratis introductieduik maken in het Leeghwaterbad.

In buitenwater

In de lente en de zomer, zodra het water wat warmer is, wordt er elke zondag in buitenwater in clubverband gedoken. Ook de avondduiken (soms door de week) worden goed bezocht. In de winter wordt er vooral gedoken door leden in bezit van een zogenaamd droogpak. Voor de startende duiker is een ruime hoeveelheid duikmateriaal aanwezig, dat gehuurd kan worden. Zodat een nieuw lid niet meteen een gehele uitrusting hoeft te kopen.
Gratis cilinder vullen

Aqua-Fun is aangesloten bij de grootste Nederlandse onderwatersport bond de NOB en beschikt over een eigen leslokaal en een luchtcompressor, zodat de leden na een duik hun luchtcilinder gratis kunnen laten vullen. Last but not least is in het pand een gezellige bar met keuken gemaakt, waar we de leden na de duik met een hapje en een drankje nog wat kunnen napraten.
Voor verdere informatie kijk op www.aqua-fun.nl Hier kan men zich tevens opgeven voor een introductieduik. Geïnteresseerden kunnen ook een kijkje nemen op de vaste clubavond, op vrijdag vanaf acht uur.