(Foto: EVERT RUIS)

Boodschappenpakket voor winnares afvalcampagne

PURMEREND - Patricia de Boer is de winnares geworden van een Deen boodschappenpakket ter waarde van € 150,-. Zij wist het goede antwoord op de vraag in welke afvalbak de tandenborstel hoort. Dit als onderdeel van de afvalcampagne van de gemeenten Purmerend en Beemster.

In november startten beide gemeenten de campagne. Met als doel bewustzijn te creëren voor het scheiden van afval. In dit tweede deel van de campagne werd antwoord gegeven op de vraag in welke afvalbak de tandenborstel hoort.

Actief afval scheiden

Patricia en haar man Wilco zijn actief bezig met het scheiden van hun afval. Hij houdt zich daarnaast bezig met het opruimen van zwerfafval. Patricia: "Ons gezin bestaat uit vijf personen, maar onze restafvalbak zit lang niet vol. Omdat wij ons afval goed scheiden, is het voor ons geen probleem dat de bakken tweewekelijks worden geleegd."

Filmpje bekeken

In januari en februari konden inwoners van Purmerend en Beemster meedoen met een prijsvraag. In een filmpje gaf een afvaldeskundige uitleg over welk afval er wel en niet bij het plastic afval hoort. In het filmpje stelde zij de vraag bij welk afval de plastic tandenborstel moet worden weggegooid. Het juiste antwoord is: bij het restafval. De naam van Patricia kwam uit de hoge hoed met ruim 600 correcte inzendingen. "Voor de zekerheid heb ik nog wel even het filmpje bekeken, zodat ik zeker wist dat de tandenborstel inderdaad bij het restafval weggegooid moet worden", aldus de blije prijswinnares.

Nieuwe prijsvraag

De campagne loopt nog tot en met mei. Deze maand komt er een nieuwe prijsvraag over afval online, op www.openoverafval.nl

Patricia de Boer gaf het juiste antwoord en werd uit alle juiste inzendingen geloot. Vandaag overhandigde wethouder Paul van Meekeren en supermarktmanager Ceyhun Samat van Deen Wagenweg haar en haar man Wilco hun prijs, namelijk een boodschappenpakket ter waarde van € 150,-.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries