Het voeren van een goed sollicitatiegesprek is cruciaal. De feedback van de werkgevers is dan ook heel belangrijk.
Het voeren van een goed sollicitatiegesprek is cruciaal. De feedback van de werkgevers is dan ook heel belangrijk. ((Foto: Els Broers))

Werkzoekenden kunnen op speeddate

REGIO - De gong luidt donderdagmiddag 28 maart de start in van de speeddate tussen werkzoekenden en werkgevers. Bedrijven uit de regio komen dan naar de Bibliotheek Purmerend om sollicitatiegesprekken te oefenen met de deelnemers.

Zo krijgen werkzoekenden de kans om zichzelf voor te stellen aan een bedrijf naar keuze. Het voeren van een goed sollicitatiegesprek is cruciaal voor het vinden van een nieuwe baan. De feedback van de werkgevers is dan ook heel belangrijk.

Bibliotheek Waterland biedt werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar maandelijks op een vaste tijd te ontmoeten. Tijdens de Walk&Talk bijeenkomsten in de bibliotheek Purmerend kunnen zij ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en krijgen zij tips en suggesties die helpen in hun zoektocht naar een geschikte baan. Uit deze maandelijkse bijeenkomsten is de behoefte ontstaan om te kunnen oefenen met sollicitatie gesprekken.

Waterlandse Uitdaging

Vorig jaar resulteerde dit in een samenwerking met Agnes Bak van de Waterlandse Uitdaging. Zij nam de uitdaging aan om in haar netwerk te gaan zoeken naar bedrijven die mee wilden doen aan een speeddate voor werkzoekenden. De eerste speeddate was zeer geslaagd.

Gesprek van 10 minuten

Bij deze editie zullen medewerkers van de Rabobank, Herenbos, Voortman Kantoormeubelen, Gemeente Purmerend, Gemeente Edam-Volendam, Dijklander Ziekenhuis, Burggolf Golfresort, Groenhart, Rodi Media en de Tinteltuin de gesprekken oefenen. Dat wordt een uitdaging omdat ze in totaal 10 minuten hebben om het gesprek te voeren, feedback te geven en van tafel te wisselen. Tussen de gesprekken door worden de deelnemers gecoached door de Walk & Talk specialisten van Bibliotheek Waterland.

Zenuwen verminderen

Marieke Zwart van Hospice In Vrijheid, de kersverse winnares van de door D66 in het leven geroepen Femme Award, zal proberen de zenuwen bij de werkzoekenden te verminderen door ze te coachen in de pauzes tussen de gesprekken. Dit alles zal ervoor zorgen dat de werkzoekenden naar huis gaan met tips, een groter netwerk en wellicht uitzicht op een baan.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries