Daisy Correia tijdens een recent optreden.
Daisy Correia tijdens een recent optreden. ((Foto: Manuela Correia))

De zoektocht van Daisy Correia

PURMEREND - Onlangs gaf Fadozangeres Daisy Correia een magistraal concert in theater De Purmaryn. Ze rijgt het ene succes aan het andere, betreedt zowel in het binnen- als buitenland het ene na het andere podium en heeft derhalve over succes geen klagen. Toch staat ze op een kruispunt in haar muzikale leven.

"Ik vind het lastig, weet eigenlijk niet precies wat ik wil. Ik treed al twintig jaar op en ben zoekende. Wil ik dit blijven doen, wil ik groter en meer of wordt het iets anders? Daarom bouw ik aan het einde van dit jaar een sabbatical in en ga me rustig beraden over de toekomst."

Fadozangeres speelt zalen plat maar bouwt een sabbatical in

Opmerkelijk, zou je zeggen. Zeker voor iemand met zoveel succes, die de zalen aan de hand van de zo kenmerkende en emotionele Fadomuziek plat speelt. Aan de andere kant: aan realiteitszin ontbreekt het de 33-jarige zangeres niet. In 2013 studeerde ze af als zangpedagoge, ze heeft een eigen studio en geeft koorlessen op basisscholen en muziekles op het middelbaar onderwijs. Daarnaast heeft ze een partner en twee kinderen. "Ik verveel me zeker niet", zegt ze lachend.

Correia heeft een Portugese moeder en een Nederlandse vader. Niet vreemd dus dat ze een favoriete eerste- en een tweede (Fado) moedertaal heeft. Op haar 13e stond ze voor het eerst op de planken, zong ze ballads en zat ze in rock- en popbandjes.

Talentenjachten

"Ik trad destijds heel veel op bij talentenjachten, zoals bij Het Café aan de Purmerendse Koemarkt. Daar heb ik meerdere keren gestaan. Daar stond ik ook met mijn eerste bandje. Het is ook om die reden dat ik zoveel met de stad Purmerend heb."

In de loop der jaren ontwikkelde Daisy een meer dan normale belangstelling voor de Portugese Fado. Die voorliefde bracht haar ook meerdere keren voor de Portugese televisie. "Het Fadogevoel raak ik nooit meer kwijt, dat zit sinds 2008 tot in mijn tenen. Vroeger kon ik echt knallen als we los gingen met rockmuziek. Dat heb ik nu met Fado, daar kan ik me in verliezen. Het is fantastisch om te doen en het is nog mooier om te zien hoezeer het wordt gewaardeerd."

En dan toch het besluit nemen om in december van dit jaar voorlopig voor de laatste keer met Fadorepertoire op het podium te staan?

Tijd nodig

"Ja! Ik voel dat ik tijd nodig heb om echt te weten wat ik wil. Het wordt echt één grote zoektocht. Tot wanneer deze duurt, weet ik op dit moment niet. Dat zie ik tegen die tijd wel", aldus Daisy Correia tot slot.


Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries