In het kielzog van Dirk Groot ontdeden de mensen van Bose de straten van zwerfvuil.
In het kielzog van Dirk Groot ontdeden de mensen van Bose de straten van zwerfvuil. ((Foto: Han Giskes))

Opruimen met zwerfinator Dirk Groot

PURMEREND - Rond 60 medewerkers van Bose Products in Purmerend hebben bewogen dagen achter de rug. Zij stapten al geheel vrijwillig uit hun comfortzone en besloten spontaan om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Vanuit een project van Purmerend Present deden zij gedurende de 'actieweek' allerlei klusjes en hielpen bij activiteiten.

Een tuin bij een invalide dame in Purmer-Noord werd opgeknapt, een muzikale bingo in de Rusthoeve werd georganiseerd, een schutting in een tuin werd neergezet, tien werknemers hielpen bij de dagbesteding van Odion met het Eftelingspel en bij het pannenkoeken bakken en bij een moeder met een gehandicapte zoon werd in de tuin gewerkt en werd de hal van nieuw behang voorzien.

Milieuproject

Last but not least deden medewerkers van Bose mee aan een milieuproject met zwerfinator Dirk Groot. Na een presentatie van Groot togen vanuit de vestiging van Bose aan de Waterlandlaan vijf medewerkers van het concern samen met de bekendste zwerfinator door de wijk. Met als doel om zoveel mogelijk zwerfvuil van de straat te plukken en in de manden te doen.

Martienke Oosterbaan, coördinator van Purmerend Present, is zeer te spreken over de daden van de Bose-mensen. "Een geweldige week. Dat een groot bedrijf als Bose zich lokaal zo kan inzetten voor de maatschappij vind ik geweldig. En dan te bedenken dat de directie van Bose de medewerkers gewoon heeft doorbetaald. Echt supermooi!"

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries