Het team voor de deur van Heel Europa.
Het team voor de deur van Heel Europa. ((Foto: aangeleverd))

Sociaal wijkteam vindt onderdak in Heel Europa

PURMEREND - Het sociaal wijkteam Weidevenne vond onlangs een nieuw onderkomen in Heel Europa, nadat zij een aantal jaren in Zuidland was gevestigd.

Voor sommige bewoners is het sociaal wijkteam inmiddels een begrip, voor vele anderen is het nog onbekend. De medewerkers van het wijkteam zijn er voor alle bewoners van Weidevenne. Ze kunnen meedenken over en hulp bieden in uiteenlopende situaties.

Verandert er iets in uw leven, of bent u (tijdelijk) het overzicht kwijt, het wijkteam helpt u weer op weg. Bijvoorbeeld bij vragen over regelingen, geldzaken of het invullen van formulieren. Naast deze praktische zaken kan er ook ondersteuning worden geboden op psychosociaal vlak, in het geval van echtscheiding, relatieproblemen, rouwverwerking of vragen over de opvoeding of problemen in de buurt. U kunt altijd vrijblijvend binnenlopen en uw vragen stellen aan één van de medewerkers. De hulp kan eenmalig zijn, maar ook wat langer duren. In alle gevallen zijn er geen kosten aan verbonden.

Vrijwilligerswerk

Ook als u zich wilt inzetten, bijvoorbeeld door anderen in de wijk te helpen of vrijwilligerswerk te doen, kunt bij het wijkteam aankloppen. Het team is altijd op zoek naar actieve buurtbewoners die iets voor een ander kunnen en willen betekenen.

De medewerkers van het wijkteam zijn altijd benieuwd hoe het gaat met de bewoners van Weidevenne. Daarom zijn zij ook regelmatig te vinden op allerlei plekken in de wijk en gaan zij soms bij mensen langs voor een kort gesprekje. Heeft u ideeen voor Weidevenne? Of is er iets anders wat u graag kwijt wil of wil delen? We horen het graag! U kunt langskomen, mail of een berichtje achterlaten op de facebookpagina.

Benieuwd naar het wijkteam en wat zij voor u kan betekenen? Kom gerust eens langs. De koffie staat klaar. Het nieuwe adres is Genuahaven 45.

U kunt de medewerkers bereiken via 0299 480 630 of mailen naar via weidevenne@swtpurmerend.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries