De avontuurlijk ingestelde Purmerender.
De avontuurlijk ingestelde Purmerender. ((Foto: aangeleverd))

Ad Bruynzeel schrijft thriller

PURMEREND - Van de hand van Ad Bruynzeel verscheen recent de thriller 'Aangeschoten Wild Vecht Terug'. Het is niet het eerste wapenfeit van de Purmerender, want eerder schreef hij de verhalenbundel 'Truckerslatijn'.

De geboren Noord-Amsterdammer, of eigenlijk Tuindorp-Oostzaner, staat bekend als avonturier en geniet momenteel van zijn pensioen. In zijn werkzame leven was hij beroepschauffeur. Qua avontuur kent Bruynzeel Europa als zijn broekzak. Een halve eeuw geleden beleefde hij al de nodige avonturen, variërend van de Noordkaap tot het Aziatische gedeelte van Turkije en van Ierland tot diep in de Oekraïne.

Verhalen en anekdotes

Maar ook in Nederland beleefde hij mooie, grappige en ontroerende avonturen. Bruynzeel observeerde de omgeving en vooral de mensen en maakte hier notities van. Met het aangename gevolg dat hij nu een ware schat aan verhalen en anekdotes heeft verzameld. Hier kan hij onbeperkt uit putten bij het schrijven van zijn boeiende verhalen. Dat gebeurde bij de samenstelling van zijn eerste boek 'Truckerslatijn' en dat is ook gebeurd in de voorbereiding naar zijn nieuwste boek, de spannende thriller 'Aangeschoten Wild Vecht Terug'.

Wobble

Ad Bruynzeel heeft zich niet alleen bezig gehouden met zijn twee boeken. Hij ontwikkelde ooit in zijn schuur het spel Wobble, dat inmiddels uitgegroeid is tot een wereldsucces. Wobble wordt gespeeld op een wiebelend vlak, waarbij het de bedoeling is dat door kantelen van het bord met behulp van schijven een balletje in het juiste gaatje belandt.

Het boek van Ad Bruynzeel is uitgegeven door uitgeverij Scout.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries