Kinderen kunnen creatief aan de slag in de meivakantie.
Kinderen kunnen creatief aan de slag in de meivakantie. ((Foto: aangeleverd))

Beestenboel kinderworkshops bij PurVak

PURMEREND - Tijdens PurVak kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar van dinsdag 30 april tot en met vrijdag 3 mei meedoen met gratis creatieve, kunstzinnige workshops in de ateliers en theaterzaal van Cultuurhuis Wherelant. Er is bovendien ook aan de ouders gedacht: zij kunnen meedoen met een creatieve workshop, terwijl de kinderen zich in één van de ateliers vermaken. Er zijn ook tal van gratis sport- en spelactiviteiten in de meivakantie, meer informatie hierover staat op de website www.spurd.nl.

Het thema van deze creatieve PurVak is 'Beestenboel'. Zo kunnen de kinderen op dinsdag meedoen met de workshop vlinders maken of andere gekke beesten van klei of vilt. Op woensdag kun je o.a. met vliegerpapier een transparant maken of een coole animatie met iPads. De dag erna werken we samen aan een jungle-groeikunstwerk en is er een theaterworkshop in ons eigen dierenrijk. De ouders kunnen zich uitleven met het schilderen van een gedicht of het maken van een 'bullet journal'. Op vrijdag 3 mei gaat een docent van Cultuurhuis Wherelant een beestenboeltuin maken in sporthal De Karekiet waar iedereen spontaan aan mee kan doen.

Het ochtendprogramma is van 10.00 tot 12.30 uur. Het middagprogramma is van 13.30 tot 16.00 uur. Deelname is gratis en men hoeft zich niet aan te melden. Kijk voor meer informatie over het programma op www.wherelant.nl. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Op de website van Spurd staat alle informatie over de sport- en spelactiviteiten tijdens de Mei PurVak (www.spurd.nl).

Yvette van der Does

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries