Huiskamerconcert van Singer-songwriter Danny Guinan

Algemeen
Danny Guinan met zijn toetsenist Ed Veltrop.
Danny Guinan met zijn toetsenist Ed Veltrop. (Foto: aangeleverd)

ZUIDOOSTBEEMSTER - De Haarlems/Ierse singer-songwriter Danny Guinan is terug van weggeweest! Na jarenlang intensief en wereldwijd met vele verschillende formaties op het podium te hebben gestaan, was het tijd voor bezinning en is hij terug bij de basis, een solotoer. Dinsdag avond 7 mei geeft hij een concert in een huiskamer in de Zuidoostbeemster.

Na jarenlang intensief, wereldwijd toeren en maar liefst zeven albums met eigen werk trok Guinan zich terug. Voor bezinning. En om rustig en ongedwongen een nieuwe muzikale koers in te slaan. Hij nam ruim de tijd voor het schrijven van zijn nieuwe songs. Die zijn nu klaar en dus slingert hij ze graag vanaf het podium de wereld in. De nummers 'Regards' en 'Warning' vormen het eerste resultaat en verschijnen binnenkort op een nieuwe EP. En… Guinan heeft nog veel meer fraais in the pocket. Vandaag de dag verkiest Guinan meer dan ooit de kwaliteit ten opzichte van de kwantiteit. 'Het aantal optredens op een toerlijst en de grootte van de zaal zegt me niet zoveel meer.

De sfeer die we creëren en het samensmelten van onszelf, de muziek en het publiek staat voorop.'

Dat was voor groot fan Erika Nannings dé gelegenheid om Danny Guinan met zijn toetsenist Ed Veltrop in haar huiskamer uit te nodigen. De van oorsprong uit de Beemster afkomstige muzikant Veltrop staat al vanaf zijn twaalfde op het podium, kwam jaren geleden, bij toeval, in het Ierse circuit terecht en is al jarenlang de muzikale soulmate van Guinan.

Dinsdag 7 mei, aanvang 20.30, deur open om 20.00, prijs € 13,50 (inclusief koffie/thee en een drankje). Bij mooi weer wordt het concert naar te tuin verplaatst. Adres is in de Zuidoostbeemster en wordt na betaling van de reservering doorgegeven. Reserveren middels een mail naar info@wiewatwaarop49.nl of telefonisch 06 54 66 70 49.