Poppekus komt met hoogstaand poppentheater.
Poppekus komt met hoogstaand poppentheater. ((Foto: Henk de Reus))

Vol kinderprogramma Poortersfeesten

PURMEREND - Over iets meer dan een week, om precies te zijn op zondag 2 juni, zijn de 11e Poortersfeesten. Om 12.45 uur is de officiële openingshandeling door burgemeester Don Bijl. Vanaf dat moment is de binnenstad één straattheater-, circus-, orkesten- en korenfestival. De artiesten treden her en der op. Als geste naar de hoofdsponsors toe wordt het Waagplein voor die dag omgedoopt tot Raboplein, de Schoolsteeg is Eipiplein, de Kaasmarkt is Rodiplein en de Koemarkt BIZ Koemarktplein. Speciaal voor de kinderen is er op 2 juni een mooi en overvol kinderprogramma.

Zoals deze krant in de voorgaande weken al veelvuldig berichtte over het circus-, straattheater- en korenprogramma doen we dat nu over het programma voor de kinderen. Zij kunnen zich overal in de binnenstad vermaken, maar op het Looiersplein (op het stukje richting de Koemarkt) is gedurende de middag een aaneenschakeling van leuke acts, workshops (van NKT), schminken en de komst van de brandweer Purmerend, die een virtuele brand in 3D gaat stichten; spektakel zonder gervaar.

Mijn Karretje kinderavonturen en Theater Poppekus wisselen elkaar af. Theater Poppekus vertelt het verhaal over een zeemeermin die is uitgenodigd voor een groot feest op de bodem van het IJsselmeer. Ze is een beetje verdrietig, want ze heeft helemaal niets om zichzelf een beetje mee te versieren en ze wil toch een beetje leuk naar het feest gaan. Gelukkig kan juffrouw Krab haar helpen met een schelpenketting en een gouden tiara voor in haar haar. Er loert echter gevaar! Terwijl juffrouw Krab druk aan het knutselen is, wordt ze bijna opgegeten door een hongerige haai.

Volgens de initiatiefnemers van Poppekus is de voorstelling geschikt voor kinderen van 3 tot 99 jaar! Dat belooft dus wat.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries