De Koemarkt wordt in het bewuste weekend in augustus een grote zandvlakte.
De Koemarkt wordt in het bewuste weekend in augustus een grote zandvlakte. ((Foto: Han Giskes))

Vooruitblik op jeu de boules-toernooi Koemarkt

PURMEREND - Het is nog redelijk ver weg, maar wel goed om alvast rekening te houden. Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus staat de Koemarkt in het teken van jeu de boules. PV De Purmer Boules organiseert dat weekend voor de 7e keer het succesvolle 'Koemarkt toernooi'. Het is een van de hoogtepunten binnen de activiteiten van de jeu de boules-club.

Bianca van der Gronden, een van de organisatoren van het toernooi: "Zand, heel veel zand, dat treft u aan op het jeu de boules speelveld op de Koemarkt te Purmerend tijdens het bewuste weekend. We willen de enthousiastelingen alvast lekker maken voor het toernooi. We hopen namelijk dat heel veel teams zich gaan inschrijven. Wilt je meedoen aan het toernooi? Op zaterdag 17 augustus wordt er gespeeld met doublette teams (in bezit van W-licentie) en op zondag 18 augustus met triplette teams."

Warm thuiskomen

Over de vereniging Purmer Boules is Bianca duidelijk: "Als je veel van onze clubleden vraagt onze vereniging te omschrijven, horen wij geregeld een warm thuiskomen. Uiteraard staat het jeu de boules centraal binnen onze club, maar er heerst een grote gezelligheid en samenhorigheid, daar zijn wij minstens even trots op", vertelt ze.

De Purmer Boules is op 1 januari 1988 opgericht en is gehuisvest in de Koog, aan de Flevostraat te Purmerend (bij de hockeyvelden / atletiekvereniging).

De vaste speeldagen zijn dinsdag- en donderdagavond en woensdag- en zaterdagmiddag. Daarnaast organiseert de club een aantal toernooien per jaar.

Inzet en bijdragen

Uiteraard is het organiseren van een dergelijk evenement onmogelijk zonder inzet van vele vrijwilligers vanuit de club en de diverse financiële sponsors.

Bianca: "Spurd, Beets groep en Rodi Media willen wij als hoofdsponsors benoemen. Een totaaloverzicht van onze sponsors staat vermeld op onze website en worden tijdens de speeldagen onder de aandacht gebracht. Trouwens, we houden ons aanbevolen voor nieuwe sponsors."

Oproep aan deelnemers

Teams van verenigingen, bedrijven enzovoorts kunnen zich inschrijven voor het toernooi op de Koemarkt. Meer informatie over inschrijvingen is te vinden op de website van de vereniging www.purmerboules.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries