Jarno de Parno in zijn mobiele badkuip trok veel bekijks.
Jarno de Parno in zijn mobiele badkuip trok veel bekijks. ((Foto: Rolf Rijken))

11e Poortersfeesten letterlijk en figuurlijk van goud!

PURMEREND - En opnieuw was sprake van de overtreffende trap! Je zou zeggen dat de rek in succes voor de organisatie er wel zo'n beetje uit is. Maar nee, dan blijkt het deze GOUDEN editie toch weer mooier en spectaculairder te zijn. Duizenden Purmerenders en buitenpoorters genoten afgelopen zondagmiddag van de 11e editie van de Poortersfeesten. "Hier staat een diktevreden voorzitter", waren de woorden van Hans Glandorf na afloop.

Vanaf de lunch, specifiek voor de burgemeester en sponsors, tot en met de muzikale afsluiter van Stedelijk Orkest en Alberto Nicolay, vond in de binnenstad een aaneenschakeling plaats van circusacts, straattheater, jeugdvermaak, (kinder)koren en - heel uniek - de drie Purmerendse orkesten Kunst Na Arbeid, Crescendo en Stedelijk Orkest. De gezelschappen wisselden elkaar op Koemarkt af. Voor 'Stedelijk' was er een extra feestelijk toetje gereserveerd. De formatie begeleidde zanger Alberto Nicolay tijdens de afsluiter.

De geboekte straatartiesten, circusacts en 'maffe figuren', waaronder het winkelende echtpaar, Jarno de Parno in zijn mobiele badkuip, Nautilus, Miep en Hagenaar Leipe Leo, hadden zich voorafgaande aan de opening door burgemeester Don Bijl en Poortersfeesten-voorzitter Hans Glandorf op de ramvolle Kaasmarkt verzameld. Na het openingswoord en de mededeling dat de mannelijke helft van de stadsreuzen Bram en Bregje tijdens het verplaatsen een nekhernia had opgelopen, gingen de kleurrijke steltenlopers van Circus Parade de stoet voor richting Koemarkt. Daar vond opnieuw een korte parade plaats en waren de acrobaten van Flying Acrobats al druk in voorbereiding voor hun halsbrekende stunts. Na de kennismaking met het publiek verplaatste iedereen zich naar de geplande locaties.

De artiesten van buitenaf bezorgden het duizendkoppige publiek veel vermaak en lachsalvo's. Maar minstens zo belangrijk was de inbreng van optredens van gezelschappen en talentvolle mensen uit Purmerend, Beemster en omliggende gemeenten. Zoals het optreden van de kinderen van NKT, de genoemde orkesten, het zangduo Jasmijn en Tessa en de koren 't Bonte Levenslied, The Classics, Popmusicalkoor, het koor van operettevereniging P&O en rockkoor Let's Rock. Ook op het Waagplein kon er geen mens extra bij.

Hans Glandorf: "Alles verliep gladjes, er is geen onvertogen woord gevallen en iedereen die ik heb gesproken, heeft genoten. Ook de burgemeester was zeer content. En wat ik extra leuk vond was dat we van verschillende artiesten complimenten kregen over de organisatie. Dat blijkt hier en daar nog weleens anders te gaan.

Glandorf deelt ook een groot compliment uit aan zijn enthousiaste medebestuursleden en alle vrijwilligers. "Er is vakwerk geleverd. We gaan nu eerst evalueren en ons eens rustig beraden over de volgende editie."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Purmerend gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Purmerend nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries