Lezers kunnen het boek winnen.
Lezers kunnen het boek winnen. ((Foto: aangeleverd))

Meesterlijke biografie Keje Molenaar

REGIO - "Johan Cruijff loopt als een rode draad door zijn leven. Van leerlingsprof tot raadsman. Van de lessen op het veld tot het wapengekletter op bestuurlijk niveau. Van ontzag voor de grote meester tot een vriendschap tussen twee
liefhebbers die Ajax wilden hervormen." Aldus Bert Nederlof, de vorig jaar overleden auteur van het boek Meesterlijk, de biografie van Keje Molenaar. De schrijver heeft voor zijn overlijden Beemsterling Yoeri van den Busken gevraagd en bereid gevonden het project af te ronden. Van den Busken en Nederlof kenden elkaar uit de tijd dat ze samen voor Voetbal International werkten.

Lezers kunnen exemplaar winnen

Keje Molenaar is een van de weinige voetballers die furore maakte bij Ajax én Feyenoord. Ook speelde de geboren en getogen Volendammer voor het Nederlands elftal. Molenaar was een snelle, technisch begaafde rechtervleugelverdediger met een prachtige voorzet die ook op andere posities uit de voeten kon. Daarnaast is Keje de enige prof die tijdens zijn voetbalcarrière een rechtenstudie volgde en vervolgens advocaat werd. Hij kwam vaak in de publiciteit doordat hij altijd vrijuit zijn mening gaf. Dat leidde soms tot pittige conflicten.

In deze biografie komen niet alleen zijn voetballoopbaan en zijn carrière als advocaat aan de orde. Ook de toekomst van het Nederlandse voetbal, de ontwikkelingen bij FC Volendam en vooral de Fluwelen Revolutie van Johan Cruijff. Daarin speelde Keje Molenaar een belangrijke rol en komt hij tot een aantal opmerkelijke onthullingen.

Auteur Bert Nederlof werkte ruim 35 jaar als redacteur en eindredacteur voor Voetbal International en maakte eerder biografieën voor Edicola over onder anderen Leo Beenhakker, Piet de Visser, Huub Stevens en Rob Rensenbrink.

Lezers en volgers kunnen een exemplaar van het boek winnen. Uitgeverij Erdicola Publishing stelt een aantal boeken beschikbaar. Als je interesse hebt stuur dan een e-mail naar redactiepurmerend@rodi.nl en wie weet lees jij straks de meeslepende biografie van Keje Molenaar.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries