Wethouder Paul van Meekeren reikte de prijs uit aan Adri Veltman. Rechts Arno van der Vliet, manager bij Drogisterij Piet.
Wethouder Paul van Meekeren reikte de prijs uit aan Adri Veltman. Rechts Arno van der Vliet, manager bij Drogisterij Piet. ((Foto: aangeleverd))

Geurig pakket voor prijswinnares afvalcampagne

PURMEREND - In november startten de gemeenten Purmerend en Beemster met een afvalcampagne. Met deze campagne willen de gemeenten bewustzijn creëren voor het scheiden van afval. In dit derde deel van de campagne werd antwoord gegeven op de vraag hoe je kunt voorkomen dat de gft-container stinkt. Adri Veltman gaf het juiste antwoord: een stokje tussen de deksel plaatsen, zodat de container goed geventileerd wordt. Zij won een geurig pakket, beschikbaar gesteld door Drogisterij Piet. Wethouder Paul van Meekeren reikte de prijs aan haar uit, samen met Arno van der Vliet, bedrijfsmanager bij Drogisterij Piet.

Adri: "Afval scheiden heeft bij mij een hoge prioriteit. Eigenlijk ben ik me bewust geworden van het belang van afval scheiden toen de gemeente ooit een actie had waarbij je je restafval kon wegen. Toen bedacht ik me; dat kan minder, en ben ik actief plastic en gft-afval gaan scheiden. Nu heb ik nog maar heel weinig restafval."

Afval scheiden is niet voor iedereen de leukste bezigheid. Maar het levert veel op, niet alleen voor het milieu maar ook voor jezelf. Met onder andere filmpjes op de website www.openoverafval.nl geeft gemeente Purmerend informatie over afval scheiden. In januari, februari en maart konden inwoners van Purmerend en Beemster meedoen met een prijsvraag. In een filmpje gaf afvaldeskundige Ellen uitleg over hoe je kunt voorkomen dat de gft-container gaat stinken, hier stelde ze een vraag over. Daarnaast gaf ze een aantal tips om het afval scheiden makkelijker te maken.

Juiste antwoord

Het antwoord op de prijsvraag was; door een stokje tussen de deksel van de container te plaatsen, zodat deze goed geventileerd wordt. Uit alle juiste inzendingen werd Adri Veltman als winnares geloot. Samen met wethouder Paul van Meekeren wisselde Adri ventilatietips uit. "Het juiste antwoord wist ik al snel, omdat ik dit trucje zelf ook gebruik om mijn gft-container stankvrij te houden. Wist je dat je takken van klimop of hedera in je container kunt doen, om maden te voorkomen? Zelf doe ik dat regelmatig", voegt ze toe.

Nieuwe prijsvraag

De campagne loopt nog tot en met september. Eind juni komt er een nieuwe prijsvraag over afval online, op www.openoverafval.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries