De Eendracht werd onlangs voor de derde keer Nederlands kampioen.
De Eendracht werd onlangs voor de derde keer Nederlands kampioen. ((Foto: Brigitte Heerooms))

Concert Eendracht Den Ilp op Koemarkt

PURMEREND - Maandag 1 juli om 20.00 uur geeft Fanfare De Eendracht Den Ilp een zomeravondconcert op de Koemarkt in Purmerend. De kersverse Nederlands Fanfare Kampioen speelt een licht programma met populaire muziek en 'latin beats'. Van de Nederlandse Medley met Hollandse klassiekers tot Bohemian Rapsody van Queen. Het gratis buitenconcert speelt zich af voor Restaurant BRASA.

Fanfare De Eendracht brengt bruisende blaasmuziek op het hoogste niveau. Met liefde voor muziek laten de 45 muzikanten onder leiding van dirigent Marcel Visser elk concert tot iets moois bloeien. Met die passie werd het orkest dit voorjaar voor de 3e keer (2014, 2018, 2019) Nederlands Fanfare Kampioen in de hoogste divisie tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen.

Lokaal betrokken

Voor De Eendracht is de deelname aan prestigieuze evenementen ondertussen een belangrijk onderdeel van de activiteiten. Zo nam De Eendracht in 2017 deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade om het op te nemen tegen orkesten uit de hele wereld.

Maar ook dichter bij huis is De Eendracht zeer actief. Zo speelt de vereniging elk jaar bij de herdenking in het Ilperveld op 4 mei, en treedt De Eendracht tijdens Kerstnacht al spelend op door het dorp. Ieder voorjaar organiseert de vereniging het Trilveen Festival, waarbij verschillende orkesten uit de regio hun kunsten laten horen in Dorpshuis De Wije Ilp.

Zwoel! concerttour

Met de Zwoel! Zomerconcerten luidt De Eendracht met een licht programma de zomer in!

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries