De deelnemers hadden een leerzame avond.
De deelnemers hadden een leerzame avond. ((Foto: Agnes Bak))

Leerzame workshop persberichten schrijven

PURMEREND - Bij elkaar 28 vertegenwoordigers van 19 maatschappelijke instellingen, culturele- en sportorganisaties uit Purmerend, Waterland en Edam-Volendam volgden afgelopen woensdagavond een workshop persberichten schrijven. Het was de derde in anderhalf jaar tijd. Het initiatief van de Waterlandse Uitdaging, in nauwe samenwerking met Rodi Media, werd eerder gehouden in Edam en Monnickendam.

De workshop werd ingeleid door Agnes Bak (Manager Waterlandse Uitdaging) en verzorgd door John Bontje (redacteur van de Noord-Hollandse uitgever van onder meer huis-aan-huisbladen en business to business magazines).

Plaats van handeling dit keer was een van de vergaderruimtes van de Rabobank in Purmerend, die de zaal belangeloos beschikbaar stelde. De bank zorgde ook voor de koffie, thee, frisdrank en het gebruikelijke koekje bij de koffie.

Aan de hand van een power point presentatie en een aantal simpele handvatten en tips kregen de aanwezigen op een informele wijze 'les' in het samenstellen van persberichten. Belangrijke aspecten daarbij zijn basisprincipes als de 5 w's (wie, wat, waar, wanneer en waarom) een h (hoe), die in elk persbericht relevant en als eerste gecommuniceerd moeten worden. Bovendien kwam aan de orde dat persoonlijk contact met de redacteur van cruciaal belang is. Op afstand en vanachter de computer kranten maken is onmogelijk, zeker als je pretendeert om lokale kranten en websites te maken. De aanwezigen namen de tips maar wat graag ter hand.

De afgevaardigden van Wijkkerngroep Purmer-Noord, Oud-Quadyck, SV Beemster, Reddingshonden NH, EHBO Volendam, Marker Evenementen Stichting, Flying Petrels, Gemengd Koor Broek in Waterland, Muziek aan de Middenweg, Historisch Genootschap Beemster, Korenmolen de Nachtegaal, Gouwzeeruiters, Vrouwen van Nu Beemster, Stichting Beemster Gemeenschap, Huis aan het Water, De Bolder, Het schooltje van Dik Trom, Stichting Purmerend Present en Culturele commissie Grote Kerk in Oosthuizen gingen tevreden huiswaarts

Op een informele wijze

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries