Henk Steen werd onderscheiden.
Henk Steen werd onderscheiden. ((Foto: aangeleverd))

Bijzonder afscheid voor bestuurder Henk Steen van Odion

ZAANSTREEK/WATERLAND - Henk Steen (65) nam op gepaste wijze afscheid van Odion, de gehandicaptenzorgorganisatie waar hij de afgelopen 20 jaar bestuurder was. Familie, cliënten, medewerkers, vrienden en collega's uit het werkveld verzamelden zich in het Zaantheater voor een programma vol muziek en toespraken ter ere van zijn afscheid. Een bijzonder moment volgde toen Henk werd onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau door burgemeester van Castricum Toon Mans.

Het twee uur durende programma was gevuld met trommelmuziek van Odion muziekgroep Van Slag, een theatrale voorstelling van Theatergroep Odion en een lezing door zorgethicus Dr. Alistair Niemeijer. "Wie neemt nu eigenlijk afscheid van wie?", begon Harry Luik, voorzitter van de Raad van Toezicht, zijn toespraak. Harry dankte Henk voor zijn leiderschap, zijn authenticiteit, zijn geloofwaardigheid en hoe hij Odion heeft gemaakt tot de florerende zorgorganisatie die zij vandaag de dag is.

Lintje

Het officiële programma besloot met een toespraak en de onderscheiding door Toon Mans. Alvorens het lintje op te spelden benadrukte hij wat Henk heeft betekend voor de emancipatie van de gehandicaptenzorg. Na het programma was er voor alle genodigden een informeel samenzijn in de foyer. Al met al een prachtig afscheid, dat weer eens liet zien hoe dicht Henk bij de medewerkers en cliënten staat.

Rijke loopbaan

De loopbaan van Henk Steen begon in 1983, toen hij staffunctionaris werd op Zonnehoek, toentertijd het hoofdkantoor en nu een dagactiviteitencentrum van Odion. In de daarop volgende jaren wist Henk vele kleine stichtingen met elkaar te verbinden. In 1987 werd hij benoemd tot adjunct-directeur van Odion en vanaf 1996 bekleedde hij de functie van Directeur Zorg- en Dienstverlening. Een kleine drie jaar later werd Henk benoemd tot voorzitter / lid van de Raad van Bestuur. Per 1 maart 2011 was Henk eenhoofdig Raad van Bestuur van Odion.

Henk kan nu gaan genieten van zijn pensioen. 'Odion heeft mij behoorlijk bezig gehouden en dat bedoel ik positief, dus het zal wel even wennen worden,' aldus Henk. Henk blijft betrokken binnen het zorglandschap als bestuurslid van Anna's huis in Zaandam. Binnen Odion is zijn functie in mei overgenomen door Annemarie van Dalen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries