Lof voor Kora en Eelke van der Hak (rechts) van Badgast, die het certificaat uit handen van Mario Hegger krijgen. Verder op de foto v.l.n.r. Floor Volker, manager van het zwembad Freek Eshuis en Jan Cor de Boer (directeur van Spurd).
Lof voor Kora en Eelke van der Hak (rechts) van Badgast, die het certificaat uit handen van Mario Hegger krijgen. Verder op de foto v.l.n.r. Floor Volker, manager van het zwembad Freek Eshuis en Jan Cor de Boer (directeur van Spurd). ((Foto: Han Giskes))

Gezonder voedingsaanbod in zwembad levert brons op

PURMEREND - De horeca in het Leeghwaterbad in Purmerend heeft voor het gezondere aanbod de kwalificatie brons toegekend gekregen. Wethouder Sport Mario Hegger reikte afgelopen dinsdag het bijbehorende certificaat uit aan Kora en Eelke van der Hak van de Badgast.

JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) Purmerend wil samen met het landelijke Team:Fit de omgeving van kinderen en jongeren gezonder maken door verandering van het aanbod in kantines. Gezonder eten heeft immers veel te maken met wat je kunt eten waar je bent. Kinderen en jongeren kunnen door uitbreiding of gedeeltelijke vervanging ook een aantrekkelijk aanbod van gezond eten zien. Eten zien, doet eten en dat blijkt ook te gelden voor fruit en groente.

"Door de omgeving van kinderen gezonder te maken, maken we het makkelijker voor ouders en kinderen om gezonde keuzes te maken." Dat zegt Floor Volker, JOGG-regisseur Purmerend. Zij was ook bij de uitreiking aanwezig.

Meer dan de helft van de kinderen in Nederland en in Purmerend heeft een ongezonde leefstijl. Ze bewegen te weinig, eten te veel suiker en te weinig groente en fruit*. Gemeente Purmerend heeft daarom besloten om het stimuleren van gezonde leefstijl bij de jeugd te kiezen als één van de speerpunten in het gezondheidsbeleid. Doel is dat kinderen zich lichamelijk én geestelijk fitter voelen. Daardoor zitten ze lekker in hun vel en kunnen ze zich beter concentreren op school. Op langere termijn beschermen gezonde gewoontes tegen overgewicht en ziekte.        

Blijvend gezond

JOGG-Purmerend zet in op blijvend effect. Daarom wordt ingezet op het veranderen van de omgeving en het blijvend veranderen van kleine gewoontes. De focus ligt op de jonge leeftijd, omdat daar de meeste winst te behalen valt. De thema's zijn water drinken, groente en fruit en bewegen. Het woord overgewicht wordt bewust niet gebezigd. "We zetten in op gezonde jeugd, want dát maakt enthousiast en is relevant voor iedereen."

Lokaal samenwerken

De JOGG-aanpak is een community-aanpak, want we kunnen het niet alleen! "It takes a village to raise a child", staat op de website van Spurd te lezen. "Dat betekent dat we samenwerken met publieke en private partijen én met enthousiaste inwoners van Purmerend, aan een gezonde omgeving voor de jeugd", verduidelijkt Volker.

Meedoen

Wil je ook onderdeel zijn van het JOGG-netwerk in Purmerend? Je bent van harte welkom om deel te nemen aan één van de wijkwerkgroepen. Neem contact op met Brian Melis (b.melis@spurd.nl), Aram Bakr (a.bakr@spurd.nl) of Dennis Bus (d.bus@spurd.nl).

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries