Zeventiende editie Muziek aan de Middenweg een feit

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Eric Gerth)

BEEMSTER - Dankzij de vrijwillige bijdrage van bezoekers van vorig jaar, veel steun van bedrijven in en rond de Beemster is het gelukt dit jaarlijks terugkerende evenement Muziek aan de Middenweg financieel rond te krijgen. Muziekliefhebbers kunnen uitkijken naar een verrassend, afwisselend en groots muziek spektakel op zondag 18 augustus aan de Middenweg in de Middenbeemster.

Net zoals voorgaande jaren zal, op de derde zondag van augustus, de Middenweg bol staan van de muziek. Op ruim 20 locaties langs de Middenweg zijn dit jaar jazz, dans, muziektheater, Nederlandstalig, Blues, Rock, Sixties, kinderliedjes e.a. muziekstijlen vertegenwoordigd. We noemen een paar namen: Oscar Benton, Marcel Kapteijn and The Raindogs, Theatergroep Eenhoorn, Cookin Jazz, Dansonderneming, Ageeth de Haan, Bos en Groothand, Ilse & Michel, Heartbeats, Letitia Bal en vele anderen.

"Één plus één is drie". Omdat het Ramses lied "Zing Vecht Huil Bid Lach Werk en Bewonder" door "Top 2000 à Gogo" is uitgeroepen tot het alternatieve volkslied van Middenbeemster en het ook nog eens 10 jaar geleden is dat Ramses Shaffy overleed heeft de organisatie bedacht Ramses Shaffy nog eenmaal in het zonnetje te zetten en is op zoek gegaan naar een artiest die dat heel goed kan en heeft die gevonden. Dit jaar geen Sjors van der Panne, maar wel een hele bekende en graag geziene muzikant in de Beemster. Bij Muziek aan de Middenweg en bij andere gelegenheden heeft hij in verschillende muziekstijlen al van zich laten horen. Zijn naam houdt de organisatie nog graag even onder de pet. Daarover later uitgebreid meer informatie. Op speciaal verzoek van "Restaurant 't Beemster Spijshuis" zal de opening dit jaar bij hen voor de deur plaatsvinden. Zij sponsoren deze opening en vieren daarmee hun 20 jarig bestaan.

Kortom het is de organisatie financieel en organisatorisch gelukt! Zondag 18 augustus is een feit! Of het voor 2020 weer gaat lukken is een uitdaging. Muziek aan de Middenweg is voor jong en oud, een vrij toegankelijk festival, maar toch vraagt de organisatie van Muziek aan de Middenweg de steun van het publiek en zullen er op alle locaties collectebussen hangen voor een vrijwillige bijdrage. Zonder de spontane bijdrage van het publiek staat het voortbestaan van Muziek aan de Middenweg op losse schroeven. Laat uw muzikale hart spreken.

Afbeelding