De dames kleden zich altijd in het paars en rood.
De dames kleden zich altijd in het paars en rood. ((Foto: aangeleverd))

Red Hat Society kan nog enkele dames plaatsen

REGIO - Weleens gehoord van de Rode Hoedenclub oftewel Red Hat Society? Deze Red Hat Society, die van oorsprong uit Amerika komt, telt in ons land inmiddels 110 clubs (chapters). De overkoepelende organisatie organiseert uitjes voor alle leden in Nederland. De dames dragen paarse kleding met rode accessoires zoals schoenen, tassen, bijouterie, sjaals en natuurlijk een rode hoed.

In de regio Amsterdam-Purmerend en omstreken is ook zo'n club, de Secondhandredhatters. Deze bestaat uit een groep vrolijke dames van 50 jaar tot 75 jaar, die een keer in de maand een uitje organiseert voor hun leden. Dit kan variëren van picknicken tot een bezoek aan de Hermitage. Tijdens deze uitjes dossen alle vrouwen zich uit met een rode hoed en paarse kleding, maken plezier en gedragen zich lekker gek.

Binnen de society bestaat één regel, namelijk dat er geen regels zijn. Het moet gewoon klikken en je moet plezier willen maken. Het motto is dan ook 'niet zeuren'. Wel hebben de dames de nodige zorg en aandacht voor elkaar en uiteraard kan er naast een hoop gekkigheid ook serieus gedaan worden. ''We zijn geen praatgroep. Het gaat voornamelijk om plezier maken. Leuke dingen doen met elkaar en je lekker gek en baldadig kunnen gedragen'', luidt het motto.

In principe is de Red Hat Society voor alle vrouwen toegankelijk. Heb je interesse om deel uit te maken? U kunt onze website bekijken: https://secondhandredhatters.jouwweb.nl/secondhandredhatters

Het chapter in deze regio bestaat nu uit 10 leden en heeft een maximum aantal leden van 15. Er zijn dus nog enkele plaatsen beschikbaar. Het lidmaatschap bedraagt € 15,- per jaar en de uitjes zijn voor rekening.

Interesse om lid te worden? Stuur dan een bericht sturen naar Secondhandredhatter@gmail.com

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries