Ondernemer Frits Dix stapt in esports en gaming; financiering H20 esports rond

Algemeen
De kogel is door de kerk, het contract is ondertekend. In het midden Frits Dix.
De kogel is door de kerk, het contract is ondertekend. In het midden Frits Dix. (Foto: aangeleverd )

PURMEREND - De Purmerendse ondernemer Frits Dix (Directeur van NMT Shipping) stapt via een deelname in H20 esports BV de wereld van gaming en esports in. De ambitieuze plannen van H20 esports worden daarmee realiteit. Door de investering is de financiering van het eerste esports Stadion in Nederland rond. De sloop van de huidige sporthal De Koogmolen aan de Spinnekop 1-2 in Purmerend is inmiddels afgerond. De verbouwing gaat starten.

Frits Dix: "Toen ik werd benaderd door Matthijs Vink, een van de initiatiefnemers, was mijn interesse gelijk gewekt. Ik zie dagelijks om mij heen jonge mensen alleen nog maar op hun mobiel, op social media of voor gaming. Toen ik de plannen hoorde, was het voor mij duidelijk dat dit niet alleen een markt is die sterk groeit. H20 (www.h20.gg) biedt ook grote kansen voor jonge mensen in en rond Purmerend en Waterland, wat ik ook erg belangrijk vind. Ik vind het daarnaast ook leuk om jonge ondernemers te helpen met de ervaring die ik zelf heb opgedaan als ondernemer."

Esports Stadium Amsterdam

Matthijs Vink (H20): "In eerste instantie hebben wij ons enkel gefocust op de campus naast de sporthal. Op de begane grond van deze campus wilden we esports en gaming elementen gebruiken als onderdeel van de campus. Na een aantal buitenlandse trips zagen we echter diverse grote gaming clubs en ook stadions waar mensen naartoe komen om naar competitive gaming (esports) te kijken. Vanaf dat moment hebben we de ambities verhoogd en daar paste de sporthal perfect bij. Dit was echter wel een grote uitdaging op financieel gebied. We zijn toen naar Frits Dix gestapt. Hij reageerde direct positief en dat gaf ons de juiste zet om door te pakken."

Developing the next generation

Matthijs vervolgt: "De plannen zijn naarmate de tijd vorderde beter en professioneler geworden. Mede door de inbreng en ervaring van Frits. Het begin is altijd moeilijk. Zeker in deze nieuwe wereld die nog moet groeien in Nederland. Met de investering van Frits is de financiering van het esports Stadium nu rond. In fase twee van ons businessplan gaan we de campus de komende maanden aanpakken. De focus ligt nu eerst op het opstarten van de esports activiteiten. Onze missie is 'developing the next generation through gaming en esports."