Er is voor iedereen een specifiek aanbod.
Er is voor iedereen een specifiek aanbod. ((Foto: Rieta Mulder))

Nieuwe cursussen theater en musical bij Cultuurhuis Wherelant

PURMEREND - Cultuurhuis Wherelant breidt komend seizoen het theaterprogramma uit met nieuwe theatercursussen en een musicalproductie in samenwerking met Theatergroep Purple.

Voor ieder die wil spelen is er een specifiek aanbod: beginners, meer ervaren spelers, jong, oud. Voor mensen die lekker willen spelen en voor mensen die gaan voor een eindvoorstelling. Naast dit aanbod zijn er theatercursussen voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking.

'Glamour vrouwen'

Onder leiding van Martin Stritzko (regisseur en zangcoach) en Sacha van Blokland (choreografe) werken de deelnemers 7 maanden lang aan de musical 'Glamour Vrouwen'. Het verhaal is gebaseerd op TV series als 'Desperate Housewives', 'Sex and the City' & 'Gooische Vrouwen'. Lijkt het je leuk om mee te werken aan deze musical, maar heb je geen ervaring? Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers! Voor startende en ervaren spelers. De eerste 4 avonden maak je in de vorm van workshops kennis met de verschillende aspecten van musical en leer je elkaar kennen in deze nieuwe groep. Na 7 maanden repeteren neemt Theatergroep Purple het stokje over in de voorbereidingen van de uiteindelijke voorstelling in Theater de Purmaryn.

De Vloer op en Theater voor 65+

Theatermaker Marianne van Zeijlen werkt in haar theatercursussen vanuit de kracht van kwetsbaarheid. Toneelspelen is niet alleen een verhaal vertellen. Als je gaat spelen zal je je kwetsbaar moeten durven opstellen, je eigen emoties onderzoeken om ze vervolgens te kunnen spelen. Dit onderzoek gaat zij samen met de acteurs aan met improvisatietheater als middel. Er is een cursus voor volwassenen op maandagavond en een cursus voor senioren op maandagochtend. De theaterproductiegroep is voor mensen die al wat meer toneelervaring hebben. Zij krijgen lessen in fysiek theater en werken gedurende een driekwart jaar toe naar een theatervoorstelling. De lessen en repetities zijn op woensdagavond.

Musical voor kinderen

Een kersverse cursus voor kinderen van 7 tot 9 jaar op vrijdagmiddag! Saray Koel is een enthousiaste docent bordenvol musicalervaring die zij graag wil delen. Wil je proeven? Dan kan dat in de proefles op 20 september van 15.30 tot 17.00 uur bij Cultuurhuis Wherelant. De week daarop start de cursus van 12 lessen tot de kerstvakantie.

Proeflessen en presentaties

Zondag 15 september kunnen belangstellenden tijdens het Open Huis van Cultuurhuis Wherelant meedoen met een gratis proefles theater van 14.00 tot 14.30 uur. Om 14.30 geeft Theatergroep Purple een presentatie van de musical 'Heerlijk duurt het langst' die zij afgelopen seizoen ten tonele hebben gebracht. Een mooie gelegenheid voor geïnteresseerden om kennis te maken met de deelnemers en docenten. In de KUNSTBUS kunnen bezoekers tijdens het Open Huis tussen 13.00 en 16.00 uur genieten van korte optredens en miniworkshops.

Meer informatie

Meer informatie over alle cursussen en het programma tijdens het Open Huis staat op www.wherelant.nl. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Voor vragen kunt u contact opnemen met de administratie via 0299 434777 of mail naar info@wherelant.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries