Three Identical Strangers gaat over de drieling Robert, David en Eddy.
Three Identical Strangers gaat over de drieling Robert, David en Eddy. ((Foto: aangeleverd))

Te verwachten films in Filmhuis Purmerend

PURMEREND – Overzicht van de films de komende dagen in Filmhuis Purmerend. Ze worden vertoond in 't Stamhuis, Kerkstraat 11 (tegenover De Purmaryn).

Vrijdag 13 en zaterdag 14 september Three Identical Strangers - Tim Wardle, Verenigd Koninkrijk, 2018, 96'.

Handelt over de drieling Robert, David en Eddy. Het verhaal begint in 1961. De drielingbroers zijn vlak na de geboorte van elkaar gescheiden en brachten hun jeugd door in verschillende adoptiegezinnen, onwetend van elkaars bestaan. Twee van de drie broers ontmoetten elkaar per ongeluk. In 1980 begon Robert aan zijn opleiding op de universiteit. Zijn kamergenoot Michael had een jaar daarvoor Eddy als kamergenoot gehad. Wanneer blijkt dat de twee op dezelfde dag jarig zijn, komen ze er snel achter dat Robert en Eddy tweelingbroers zijn. Na 19 jaar zien ze elkaar voor het eerst. Het verhaal van Robert en Eddy werd direct door de kranten opgepakt. Dat werd gelezen door vrienden van David, die hem wezen op zijn dubbelgangers. Ook híj bleek bloedverwant te zijn.

Dinsdagmiddag en -avond 17 september Gräce A Dieu – François Ozon, Frankrijk, 2019, 137'.

'Godzijdank is het meeste verjaard!'. De bisschop van Lyon doet deze ongelukkige uitspraak tijdens een persconferentie over de praktijken van een van zijn pedofiele priesters die decennialang zijn gang kon gaan. Deze uitglijder staat model voor de hele film van François Ozon. Deze speelfilm is gebaseerd op ware feiten en een aanklacht tegen het verdoezelen van het jarenlange misbruik van priester Preynat, die het vooral op jonge jongens had voorzien. De zaak komt aan het rollen als een bankier die misbruikt is, ontdekt dat Preynat nog steeds met kinderen werkt. Ozon gebruikt aanvankelijk vooral correspondentie tussen slachtoffer en de katholieke kerk om de ernst van de zaken duidelijk te maken, dit werkt wonderbaarlijk goed. Om zijn punt te maken heeft Ozon geen grote gebaren nodig, het blijft allemaal beschaafd.

De betrokken priester is nog niet veroordeeld, maar probeerde wel deze film tegen te houden, dat is kennelijk niet gelukt.

De middagvoorstellingen beginnen om 13.30 uur, de avondvoorstellingen om 20.30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (voor vrienden op vertoon vriendenpas € 6,- ). Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden.

Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries