(Foto: Han Giskes)

Jeugdliefdes zijn al 60 jaar getrouwd

PURMEREND - Locoburgemeester Mario Hegger bracht woensdag een felicitatiebezoek aan het echtpaar Cas en Ans Vink-Salomons ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijk.

Cas (85) en Ans (77) zijn beiden geboren en getogen in Amsterdam. De twee leerden elkaar kennen tijdens het dansen en na een verkeringstijd van twee jaar zijn ze verloofd en getrouwd. Ze werden ouders van een zoon, en genieten tegenwoordig ook van twee kleinkinderen.

Het echtpaar heeft 17 jaar in Amsterdam gewoond, waarna ze naar Holendrecht verhuisden. Zeven jaar later vertrokken zij naar Purmerend. Inmiddels woont het stel hier al 37 jaar naar volle tevredenheid.

Cas heeft vroeger als steenhouwer bij de wegenbouw gewerkt. Daarna legde hij sierbestrating voor gemeente Amsterdam; dit heeft hij 40 jaar lang gedaan. Ans begon als kapster, maar heeft daarna van koken haar werk gemaakt. Ze werkte eerst in de restorette van V&D en is later overgestapt naar de universiteit, waar ze cheffin van de kantine was.

In haar vrije tijd kijkt Ans regelmatig naar kookprogramma's en staat ze graag achter de pannen. Cas heeft tot zijn 50e gevoetbald en klust graag; zo heeft hij een poppenhuis met meubeltjes gemaakt voor zijn kleindochter.

Vroeger heeft het echtpaar vele reizen gemaakt, onder andere naar Hongarije, Tsjechië, Slovakije en Italië. Ook hadden zij jarenlang een strandhuisje in IJmuiden en een caravan in Hoenderloo.
 

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries