Gezamenlijk op de foto na het volbrengen van de Marktstadrun.
Gezamenlijk op de foto na het volbrengen van de Marktstadrun. ((Foto: Floor Volker))

Healthy Sisters inspireren

PURMEREND - Afgelopen zaterdag waren de Healthy Sisters in Purmerend. Zij gaven een lezing in het stadhuis en daarna werd de Marktstadwalk gelopen. Rachida en Najima zijn twee zussen van Marokkaanse komaf die 5 jaar geleden besloten om hun leefstijl te veranderen. Samen vielen zij blijvend 60 kilo af. Met hun blogs en vlogs (34.000 volgers op Youtube) inspireren zij vrouwen, ook vrouwen waarbij het vanuit hun cultuur eigenlijk 'not done' is om slank te zijn of gezond te leven.

Spurd/JOGG nodigde hen uit omdat een gezonde jeugd start de ouders. Vooral het voorbeeldgedrag is hierin heel bepalend: als ouders gezond eten en genoeg bewegen, nemen kinderen dat over (en andersom!).

Het levensverhaal van de Healthy Sisters is boeiend. Afvallen in een cultuur waarin eten en dik zijn staan voor liefde en gezondheid, is bijna onmogelijk. Maar het lukt hen toch, doordat ze écht graag willen, waardoor ze alle opmerkingen "Neem jij geen koekje! Doe jij geen suiker in je thee!" van zich af laten glijden. Wat vooral beklijft is hoeveel last zij van het overgewicht hadden als kind, maar ook als moeder met kleine kinderen. Daarnaast benadrukken ze het effect van bewegen op de geest en het 'lekker in je vel zitten'. Afvallen is eigenlijk bijzaak. Na hun levensverhaal werd de Marktstadwalk gelopen, deels in de regen. 5,6 km. Dat voel je! Maar al pratende ontstaat er een band.

Vanuit het publiek besluiten vier aanwezige dames om hierna wekelijks met elkaar te gaan wandelen. Andere aanwezigen rennen al marathons. We spreken met zijn af om de Healthy Sisters nog eens uit te nodigen op een avond. Wat een beter tijdstip is dan de zaterdagochtend. En alle 15 ambassadeurs gaan er dan voor zorgen dat de zaal vol zit. Want dit verhaal inspireert iedereen tot 'kiezen voor een fitter leven'!

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries