Grand Alzheimer Caféin teken van goede voeding

ZAANSTREEK/WATERLAND - Elk jaar is het op 21 september Wereld Alzheimer Dag. In het kader hiervan organiseert de regionale afdeling Zaanstreek Waterland een dag later, op zondag 22 september, een zogeheten Grand Alzheimer Café. Plaats van handeling is Villa Clementine, Plantsoengracht 8 in Purmerend. Het programma begint om 14.00 uur, rond 17.30 uur is het afgelopen.

"Het belooft niet alleen een smakelijk & muzikaal geheel te worden, maar vooral ook informatief. Dit soort bijeenkomsten zijn er om een breder begrip te kweken en bekendheid te geven over dementie en de diverse aspecten hiervan", aldus voorzitter Nel Koppers, die eraan toevoegt dat de activiteit voor iedereen toegankelijk is, dus niet alleen voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers. Geïnteresseerden dienen zich wel vooraf aan te melden.

Eet/Weet Festijn

Het thema van het Grand Alzheimer Café is 'Eet/Weet Festijn'. De naam zegt het in principe al, want tijdens de bijeenkomst wordt meer bekendheid gegeven over wat goede voeding doet bij dementie. Er is sprake van een gevarieerd programma-aanbod waarbij het accent ligt op smakelijk en informatief.

Bij binnenkomst kunnen de bezoekers vanaf 12.30 uur genieten van een heerlijk High Tea Buffet. Het buffet is een lust voor het oog en een streling voor de tong, en met door Suzanne van Berkum (fagot) en Floor Bakker (cello) live gespeelde kamermuziek op de achtergrond.

Gezonde levensstijl

Vanaf 14.00 uur gaat het programma van start. Te beginnen met Caroline van der Meer, verpleegkundige en praktijkondersteuner. Zij praat ons bij over de essentie van een gezonde levensstijl bij dementie. Welke voedingstoffen zijn goed voor mensen met dementie en welke juist niet? Hoe kan je zorgen dat mensen met dementie meer gaan eten volgens deze kennis? Wat betekent dit voor de bereiding en verstrekking van maaltijden?

Na een pauze van ongeveer een half uur, tijdens welke iedereen kan genieten van een drankje en van de eerder genoemde musici, volgt rond 15.30 uur het slotgedeelte door Erika Meershoek. Zij is oprichter en directeur van Stichting Zaaigoed en laat de aanwezigen aan de hand van een presentatie opbloeien. Geuren en smaken hebben veel impact op ons leven. Iedereen beschikt over eetherinneringen. Ze komen vaak onverwacht voorbij, je vangt een geur op en je keert jaren terug in de tijd.

Vanaf 16.30 uur is het in het kader van lotgenotencontact napraten onder het genot van een drankje en een hapje.Na afloop krijgen de bezoekers een tasje mee met informatiemateriaal en een attentie. Deze is door Albert Heijn filiaal Zaans Medisch Centrum in Zaandam ter beschikking gesteld.

Aanmelden kan door te mailen naar zaanstreek-waterland@alzheimer-nederland.nl of door een telefoontje naar 06 18 21 68 84. Bij geen gehoor graag inspreken.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries