Melvin gaat vol voor deelname aan de Paralympics. Kriti helpt om het doel te bewerkstelligen.
Melvin gaat vol voor deelname aan de Paralympics. Kriti helpt om het doel te bewerkstelligen. ((Foto: Fred Smalhout))

Kriti in actie voor rolstoeltennisser Melvin Smid

PURMEREND - Grieks restaurant & tapas bar KRITI organiseert op donderdag 10 oktober vanaf 18.00 uur een benefietdiner voor de Purmerendse rolstoeltennisser Melvin Smid.

De 41-jarige Smid, die sinds zijn 16e door een ruggenmergziekte in een rolstoel zit, heeft de ambitie om de paralympics van 2024 in Parijs te halen. Smid is inmiddels nummer 22 van Nederland en internationaal al in de top 500 beland. Zijn ontwikkeling korte tijd is opmerkelijk te noemen.

De Purmerender is geen onbekende in de topsport. Tot 2013 speelde hij voor het Nederlands para-ijshockey team meerdere EK's, WK's en zelfs kwalificatie voor de paralympics van Sochi.

Ondersteunen

Om Melvins ambitie in het rolstoeltennis te ondersteunen, werd eind 2018 de 'Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation´ opgericht. Daarnaast wil de stichting in de toekomst mensen, van welke leeftijd dan ook, motiveren om te gaan sporten en waar mogelijk te ondersteunen. Daarnaast wil de stichting het rolstoeltennis in het algemeen onder de aandacht brengen. Dit zal gebeuren door middel van clinics, lezingen en presentaties.

Droom waarmaken

Erol Savur, eigenaar van restaurant Kriti, is erg onder de indruk van de gedrevenheid van de rolstoeltennisser en wil hem graag helpen zijn droom waar te maken. Daarom heeft hij besloten om op donderdagavond 10 oktober a.s. een benefietdiner te organiseren op zijn tijdelijke locatie aan de Neckerstraat 3 in Purmerend, waarvan een groot deel van de opbrengst naar de stichting van de rolstoeltennisser zal gaan.

Tijdens het benefiet is er ook een veiling. De complete opbrengst gaat naar dit goede doel gaat. Plaatsen voor het 4 gangendiner (+ drankjes, koffie en thee) kosten €45,- per persoon en kunnen telefonisch gereserveerd worden bij Kriti via 0299 429049. Ben je onverhoopt verhinderd? Het is ook mogelijk om kaarten voor dit diner te kopen en te gebruiken op een andere datum.

Voor meer informatie hierover neem gerust contact op met Kriti.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten
 

Fotoseries