Blueslegende Oscar Benton komt naar De Beemster Keyser

Algemeen
De blueslegende trad onlangs nog op tijdens Muziek aan de Middenweg.
De blueslegende trad onlangs nog op tijdens Muziek aan de Middenweg. (Foto: Rodi Media/JB)

BEEMSTER - Uniek is het dat de blueslegende Oscar Benton op zaterdag 19 oktober naar Middenbeemster komt. Voor de tweede keer in relatief korte tijd, want in de zomer behoorde hij tot de line up van Muziek aan de Middenweg, Op 19 oktober staat Benton in De Beemster Keyser.

Benton treedt de laatste jaren samen met zijn bluesband alleen nog maar op in de voormalige Oostbloklanden. Na Boekarest, Istanbul, Praag, St. Petersburg en dit jaar nog op een groot festival in Roemenië. Dus een special in de Beemster Keyser. Waar Oscar Benton zich laat begeleiden door de bluesband Johnny Feel Good, die tevens het eerste deel van deze bluesavond zal verzorgen.

Oscar's populariteit in Het Oostblok heeft hij te danken aan zijn grote nummer één hit Bensonhurst Blues. Ruim 50 jaar geleden is zijn carrière als blueszanger begonnen en onlangs verscheen zijn jubileum CD/DVD "Oscar Benton 50 Years On Stage". Bij de laatste editie van Muziek aan de Middenweg stond Oscar samen met verschillende bevriende bluesmuzikanten op Middenweg 50. Het was één groot feest, een voorproef voor het komende concert met bluesband Johnny Feel Good. Namen als Magic Frankie, Livin' Blues, Oscar Benton, Barrelhouse, Johnny Laporte LIVE en JURA staan voor dampende rhythm and blues. Met een drive die niet te stoppen is. Johnny Feel Good is eigenzinnig! De band speelt voornamelijk eigen composities en heeft daardoor een eigen sound, altijd herkenbaar. Hoewel 'gassen en gaan' het motto is van de band, zal de band zich graag aanpassen aan deze bijzondere locatie met de natuurlijke galm. That's what makes Johnny Feel Good!

Op zaterdag 19 oktober, aanvang 20.30 in De Beemster Keyser, Middenweg 148 te Middenbeemster. Entree Prijs € 15,-.  Reserveren: info@wiewatwaarop49.nl of bellen met 06 54 66 70 49.

De bluesband Johnny Feel Good Band heeft een herkenbare sound.