Jeroen Riemeijer met boek voor het portret van zijn zo gelifde Joke.
Jeroen Riemeijer met boek voor het portret van zijn zo gelifde Joke. ((Foto: Han Giskes))

Jeroen Riemeijer beschrijft in Bizarre Nevel de grenzeloze liefde voor zijn aan Alzheimer overleden Joke

PURMEREND - De grenzeloze liefde tussen Jeroen Riemeijer en zijn vrouw Joke werd 7 jaar geleden abrupt verstoord, toen Joke van het ene op het andere moment de diagnose Alzheimer kreeg.

Woensdag 30 oktober documentaire op televisie

Het leven voor beiden stortte in. Drie maanden geleden, op 60-jarige leeftijd, overleed de grote liefde van Jeroen. Bizarre Nevel 'Hoe zij verdwijnt', is de titel van het boekje waarin de Purmerender vanaf de prille ontdekking van de ziekte beschrijft wat het met hem, Joke en de kinderen heeft gedaan. En op 30 oktober is op televisie een door Frans Bromet gemaakte documentaire te zien waarin drie echtparen worden gevolgd, waarvan een van bieden Alzheimer heeft. Jeroen heeft Joke vanaf het begin verzorgd, totdat het echt niet meer ging en ze naar een verzorgingshuis in Medemblik moest. "Ik hield zoveel van die vrouw, dat is met geen pen te beschrijven", aldus de Purmerender.

Donderdagavond was Jeroen, die onder meer bekendheid geniet als een van de Vrienden voor Purmerend, te zien en te horen in het televisieprogramma Beau. In het Purmerends Nieuwsblad van donderdag 24 oktober een prachtig en uitgebreid verhaal met Jeroen Riemeijer over zijn liefde voor, de zorg van en zijn niet in woorden te vatten liefde voor zijn Joke, die hij dagelijks op een aparte plaats in zijn huis eert.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten