TV medium Derek Ogilvie in De Purmaryn

Algemeen
Derek Ogilvy staat op 25 november in De Purmaryn.
Derek Ogilvy staat op 25 november in De Purmaryn. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De meeste mensen kennen Derek Ogilvie als één van de beroemdste mediums in ons land; zijn eerste televisieoptreden met Baby's Wil is Wet was in 2007 op RTL4. Door het succes van deze televisieserie maakte Derek door de jaren heen nog vele andere tv-shows en toerde hij door heel het land met zijn theatershows. Ondanks dat hij al een paar jaar niet op televisie te zien is geweest, gaat Ogilvie nog steeds door met zijn theatershows en staat hij op maandag 25 november in De Purmaryn in Purmerend. in het kader van zijn The Reunited Tour. 

"Ik ben dol op optreden in Nederland omdat het publiek hier altijd erg gastvrij is. Het theater is daarbij echt een plek waar ik mijzelf kan zijn en waar mensen mijn echte persoonlijkheid kunnen ervaren. Ik kan niet geloven dat het inmiddels al 11 jaar geleden is dat mijn eerste theatershow in Amsterdam plaatsvond. Sindsdien ben ik elk jaar op tournee door Nederland gegaan, maar er is nog steeds een aantal locaties in Nederland waar ik nooit de kans heb gehad om op het podium te staan. Ik ben dus erg blij om eind november in Purmerend te staan.

Nieuwsgierig

Het medium denkt dat de meeste mensen naar een show komen omdat zij op zoek zijn naar een bericht van een overleden dierbare of omdat ze gewoon nieuwsgierig zijn naar wat hij doet. "Deze keer verschijn ik in kleinere theaters omdat ik meer contact wil maken met het publiek. Dat is immers waar de mensen voor komen en dit verhoogt daarbij de kans voor bezoekers dat zij een reading krijgen. Natuurlijk kan ik niet van tevoren voorspellen met wie ik in contact zal komen omdat de geesten uiteindelijk de baas zijn, maar ik doe natuurlijk altijd mijn best om zoveel mogelijk mensen te verbinden met degenen die zij hebben liefgehad en verloren."

Bijzondere berichten

"Als je mij op tv ziet krijg je eigenlijk maar een klein deel te zien van wat ik doe. Ik houd ervan om op het podium te staan en geef graag bijzondere berichten door van overledenen aan familieleden of vrienden. Voor mensen in het theater zijn deze details vaak van enorm belang. Tijdens een liveshow kom ik ook graag in het publiek en loop ik rond door de zaal. Natuurlijk zijn er emotionele momenten wanneer iemand een overleden dierbare herkent aan mijn berichten of details, maar vaak wordt er ook gelachen en is de sfeer luchtig. Alles wat ik doe wordt gevolgd door een cameraploeg en rechtstreeks op een groot scherm op het podium getoond. Daarom maakt het niet uit of je op het balkon zit of niet; ik ga waar de geesten mij sturen. Er is tevens een tolk omdat ik weet dat niet iedereen mijn Engels even goed begrijpt. Én ik spreek natuurlijk ook geen Nederlands."

Derek Ogilvi zegt dat hij de afgelopen jaren een paar moeilijke uitdagingen heeft gehad. Vooral het verlies van zijn vader door kanker en de zelfmoord van zijn beste vriend, hebben hem geholpen de enorme impact van het verliezen van een dierbare beter te begrijpen. Ogilvie hierover: "Dit heeft e aanzienlijk geholpen in mijn werk als medium."

Voor meer informatie over Derek's tour kan u zijn website raadplegen: https://derekogilvie.com/tour/