Purmerends Gemengd Koor met 'Zweedse Mozart' in Lutherse Kerk

Algemeen
Het Purmerends Gemengd Koor.
Het Purmerends Gemengd Koor. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Het Purmerends Gemengd Koor geeft zondagmiddag 10 november om drie uur in de Lutherse Kerk aan de Hoogstraat in Purmerend een bijzonder concert. Het koor zingt het prachtige Requiem van Joseph Martin Kraus, ook wel de 'Zweedse Mozart' genoemd.

Kraus, in Duitsland geboren, was lange tijd hofkapelmeester in dienst van de Zweedse koning Gustaaf III. Al op 19-jarige leeftijd componeerde hij het Requiem. 

Het koor wordt begeleid door het Strijkorkest Ensemble Strijklicht, aangevuld met twee hoornisten. Als solisten treden op sopraan Esther Rinsma en Talitha van der Vet, mezzo-sopraan. Op het Van Dam-orgel speelt Marjon Ittner. Het geheel staat onder leiding van Justina Oosters.

Naast het Requiem van Kraus staat de Missa in G op het programma, door zijn eenvoud een geliefd koorstuk van de hand van Franz Schubert.

De zaal gaat een half uur eerder open. De toegang is € 15,- inclusief koffie in de pauze en een drankje na afloop van het concert.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden of kunnen worden besteld bij Esther Dijkstra email roggebot@hotmail.com. Uiteraard kunnen de kaarten ook aan de zaal worden gekocht. Afgesloten wordt met een gezellige borrel, het eerste drankje is gratis.