Afbeelding

Purmerend in het nieuws

  • Alles

Zondagmatinee: Jazz in het museum

zondag 19 september 14:12 uur

(Foto: Els Broers)

PURMEREND - Dit najaar start het Purmerends Museum met een muzikale serie onder de titel Jazz in het Museum. Gastheer Ruben Sloote, jazzliefhebber en organisator van muziekevenementen, nodigde verschillende musici uit om in het museum op te treden. De concerten zijn op zondag en duren ongeveer een uur.

Guido Scope Kwartet

Het Guido Scope kwartet, met Yolanda van Zoolingen, bijt op zondag 19 september het spits af met een swingende jazz matinee. Met Braziliaanse bossanova en groovy jazz standards uit het Great American Songbook repertoire. Gitaarvirtuoos Guido levert boeiend spel met zijn creatieve improvisaties en swingende begeleidingen, terwijl Yolanda met haar expressieve stemgeluid als geen ander het publiek weet te raken.

Tekst loopt door onder afbeelding


Guido Scope kwartet, featuring Yolanda van Zoolingen. (Foto: aangeleverd)

Orsaya

Zangeres en dwarsfluitiste Orsaya treedt op 24 oktober op. Zij is afkomstig uit een bekende Hongaarse muzikantenfamilie. Zingen spelen en componeren, ze doet het allemaal. Haar zelfgeschreven nummers zijn op verschillende nationale en internationale radiostations te horen. Pianist Thomas Alexander speelde voor koningin Beatrix tijdens het KIKA gala en bij het programma Laat de Leeuw met Wibi Soerjadi. Zijn hart klopt voor de piano, zijn vingers zijn verbonden met het klavier en weten de gespannen snaren tot in de perfectie te bespelen. En in zijn muziek vertelt hij altijd een verhaal. Dat is dan ook precies de reden waarom Thomas Alexander niet in een bepaald hokje geplaatst kan worden. Thomas en Orsaya hebben elkaar ontmoet in een uniek concept: Latin meets Classic.

Tekst loopt door onder afbeelding


Orsaya. (Foto: Henk Ros)

Marcel Kapteijn & The Raindogs

Marcel Kapteijn & The Raindogs komen op 21 november naar het Purmerends Museum om het publiek te verwennen met een mix van intieme songs en rauwe blues, intens gezongen vanuit de tenen. Kapteijn neemt met zijn unieke stem het publiek mee en laat ze ademloos luisteren naar zijn songs. Dit doet hij met The Raindogs: Sander Schuurman op gitaar en Nico Dobber op percussie. Samen vermaken ze het publiek met humor en theater. Geen optreden van Marcel Kapteijn & The Raindogs is hetzelfde.

Tekst loopt door onder afbeelding


Marcel Kapteijn & The Raindogs (Foto: Anneke Beumer)

Jan Simon en Judith Komen

Muziek om bij weg te dromen vormt de hekkensluiter op zondag 19 december. Dan speelt het op elkaar ingespeelde duo Jan-Simon en Judith Komen. Terwijl Judith je met haar stem meeneemt naar het verhaal in het lied, zorgt de muzikaliteit van pianist Jan-Simon voor een geheel eigen versie van bekende liedjes. De muziek die ze maken is vooral pop en jazzy, maar bovenal heerlijk om naar te luisteren.

Tekst loopt door onder afbeelding


Jan-Simon de Smit en Judith Komen (Foto: aangeleverd)

Concerten Jazz in het Museum. Aanvang 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur Entree โ‚ฌ 12,50 per persoon, inclusief consumptie. Locatie Purmerends Museum, Kaasmarkt 20, Purmerend. Aanmelden verplicht via info@purmerendsmuseum.nl o.v.v. de datum van het concert. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!


Thomas Alexander (Foto: aangeleverd)


deel deze activiteit